Verzuim

Onderzoek wijst uit dat meer dan 80% van het verzuim direct gerelateerd is aan gedrag. In tegenstelling tot de gangbare overtuiging, kan een verzuimdossier zelden puur medisch worden opgelost. De belangrijkste vraag bij verzuim is: kan dit verzuim verklaard worden door ziekte? Zo ja, dan zal dáár de (medische) focus liggen. Zo nee, dan spelen heel andere factoren een rol en moet er dus een ander gesprek gevoerd worden. Daarom beschikken wij naast bedrijfsartsen ook over specialisten op het gebied van arbeidsrecht, HR en coaching. Hierdoor kunnen wij verzuim ook vanuit een veel bredere context benaderen.

Hoe kan Zakenwijzer het verzuim verlagen?

Wet verbetering poortwachter

Wet Verbetering Poortwachter

Wij begeleiden zieke medewerkers in alle stappen van de Wet Verbetering Poortwachter.

Verzuim Abonnementen

Vergelijk en kies het juiste abonnement wat past binnen jullie organisatie!

Verzuimtraining

Volg interne trainingen om verzuim beter te begrijpen en te kunnen voorkomen.

Verzuim verlagen

Als toonaangevende arbodienst zijn wij bij gespecialiseerd in het effectief verminderen van verzuim. Onze bewezen aanpak helpt jouw bedrijf te groeien door een gezonde werkomgeving te bevorderen. Wij bieden een uniek totaalpakket! Denk hierbij aan expertise in verzuim, maar ook in HR, verandermanagement, arbeidsrecht enzovoort. Zo kunnen we verzuim vanuit de juiste context aanpakken, met als resultaat:

  • Lagere Verzuimcijfers: Ontdek de voordelen van een proactieve aanpak met aanzienlijk lagere verzuimcijfers.
  • Efficiënte Maatregelen: Wij richten ons op de werkelijke, vaak onderliggende, problematiek voor duurzame en efficiënte oplossingen.
  • Snelle Dossiersoplossing: Onze experts zorgen voor snelle en doeltreffende oplossingen voor complexe verzuimdossiers om loonsancties te voorkomen.

Waarom Zakenwijzer?

Certificering staat bij ons hoog in het vaandel. Als gecertificeerde Arbodienst voldoen wij volledig aan de strenge eisen gesteld door de Arbowet, ISO 9001 en het ‘certificatieschema dienstverlening Arbodiensten’. Dit waarborgt dat wij de hoogste normen naleven in onze dienstverlening.

Met een landelijke dekking bedienen wij trots opdrachtgevers verspreid over heel Nederland. Ons netwerk van bedrijfsartsen en andere Arbo specialisten staan paraat om organisaties in elke regio te ondersteunen.

Bij Zakenwijzer begrijpen we dat geen enkele organisatie hetzelfde is. Daarom bieden wij flexibele contractopties. Of je nu alles wilt uitbesteden of liever zelf de controle behoudt, wij hebben diverse contractvormen om uit te kiezen. En als dat niet helemaal past, bieden we de mogelijkheid voor een contract op maat. Zo kun je zelf bepalen welke afspraken het beste aansluiten op jouw unieke behoeften en situatie. Samen streven we naar een oplossing die perfect past bij jouw bedrijf.

Spoor 2 traject

Wanneer je samen met je werknemer en bedrijfsarts geconstateerd hebt dat een duurzame terugkeer naar de eigen werkplek niet mogelijk is óf nog onzeker is rond het eerste ziektejaar, is het vaak nodig om een re-integratietraject spoor 2 in te zetten.
Lees meer

Aanvullende diensten vanuit onze Arbodienst

Vanuit onze Arbodienst hebben we talloze aanvullende diensten, zodat we het verzuim zo effectief mogelijk kunnen verbeteren. Denk hierbij aan zaken als:

  • Second opinion aanvragen
  • Arbeidsdeskundig onderzoek
  • WGA Advies
  • Enzovoort.

Heb jij als organisatie ondersteuning nodig in een van deze diensten? Neem dan contact met ons op! Onze casemanagers staan je graag te woord.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!