Verzuim

Onderzoek heeft aangetoond dat verzuim in meer dan 80% van de gevallen gerelateerd is aan gedrag. Daarom is de echte oplossing van een verzuim dossier vaak niet alleen medisch op te lossen.

De belangrijkste vraag bij verzuim is: kan dit verzuim verklaard worden door ziekte? Zo ja, dan zal dáár de (medische) focus liggen. Zo nee, dan spelen heel andere factoren een rol en moet er dus een ander gesprek gevoerd worden. Daarom beschikt ZAKENWIJZER naast bedrijfsartsen ook over specialisten op het gebied van arbeidsrechtHR en coaching. Hierdoor kunnen wij verzuim ook vanuit een veel bredere context benaderen met als resultaat:

  • Verrassend lage verzuim-cijfers en minder verzuim-kosten
  • Effectieve maatregelen op het echte (vaak onderliggende) probleem
  • Complexe dossiers worden snel opgelost en loonsancties voorkomen

Verlaag verzuim

ZAKENWIJZER biedt als Arbodienst een uniek totaalpakket. Expertise in verzuim, maar ook in HR, verandermanagement, gedragsverandering, organisatiecultuur en arbeidsrecht. Zo kunnen we verzuim vanuit de juiste context aanpakken.

  • Gecertificeerd; Wij zijn een gecertificeerde Arbodienst. Wij voldoen aan alle eisen die de Arbowet, ISO 9001 en ‘certificatieschema dienstverlening Arbodiensten’ stellen.
  • Landelijke dekking; ZAKENWIJZER bedient opdrachtgevers door heel Nederland. Wij beschikken over een landelijke dekking van bedrijfsartsen en andere Arbo specialisten.
  • Contract op maat; Wil je alles uitbesteden? Of zelf vinger aan de pols houden? Je kunt kiezen uit verschillende contractvormen. Of een contract op maat, zodat je zelf kunt bepalen welke contractafspraken het beste aansluiten op jouw behoeften.

Ziekmelding aannemen (tips)

Het aannemen van een ziekmelding lijkt simpel, maar als werkgever moet je wel rekening houden met een aantal punten. Je mag bijvoorbeeld niets vragen over de oorzaak van de ziekmelding. Wil je weten wat je wel en niet mag vragen?
Download gratis whitepaper

Waarom kiezen voor de Arbodienst van ZAKENWIJZER?

Verder kijken dan het medische
Het échte gesprek voeren! De oplossing van een complex verzuimdossier heeft vaak te maken met gedrag, privé omstandigheden en motivatie.

Persoonlijk & snel
Persoonlijk en snel contact met je vaste casemanager is kenmerkend voor onze dienstverlening.

Minder verzuimkosten
Door onze snelle en multidisciplinaire aanpak gaan je verzuimkosten omlaag en voorkom je loonsancties.

Lees hier meer!

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!