Assertiviteit

Wanneer zeg je JA? En wanneer zeg je NEE? Grenzen zijn enorm belangrijk en zijn van toepassing op alle facetten van je leven. Het is enorm belangrijk dat ieder mens beschikt over gezonde mentale en emotionele grenzen en dus assertiviteit. Een mens met gezonde grenzen ervaart meer vrijheid en voelt zich vrij om zijn of haar mening te geven zonder zich schuldig en of ongemakkelijk te voelen. Gezonde grenzen maken je vrij van destructieve manipulaties van anderen. Als je dit ontwikkeld, zal je een meer evenwichtig leven leiden en een gezond gevoel hebben waar je wel en niet verantwoordelijk voor bent.

Assertiviteitstraining | Assertiviteit & persoonlijke grenzen

Deze assertiviteitstraining is bedoeld voor iedereen die zijn grenzen wil herstellen, vernieuwen en ontwikkelen.

  • NEE zeggen, waarom is dat zo moeilijk?
  • Wat zijn eigenlijk grenzen?
  • Een terecht en onterecht schuldgevoel?
  • Zeggen wat je denkt
  • Relaxt blijven bij negatieve emoties van anderen personen
  • Grenzen ontwikkelen en bewaken
Assertiviteit en persoonlijke grenzen

Assertief worden door middel van een assertiviteitscursus

Na deze training ben je in staat om grenzen te stellen en weet je hoe je integer je mening kunt geven. Je weet waar je verantwoordelijkheden beginnen, maar ook waar deze ophouden. De training wordt gegeven in 2 dagdelen en is op verschillende manieren te volgen: 1-op-1 en incompany (groepsvorm). Vooraf zal er een intakegesprek plaatsvinden waarin je persoonlijke leerdoelen worden geïnventariseerd.

Inschrijven

Onderaan deze PAGINA kun je je inschrijven voor deze assertiviteitstraining. Ook vind je hier informatie over de prijs en locatie. Deze training zal plaatsvinden in Ridderkerk: Omgeving Dordrecht, Drechtsteden en Rotterdam.

Certificaat

Deelnemers die deze assertiviteitstraining gevolgd hebben krijgen het certificaat: ‘Assertiviteit & Persoonlijke Grenzen’.

Zelfontwikkeling: zo pak je dat het beste aan

Dat de wereld niet stil staat is een feit. We bevinden ons in een sneltrein van veranderingen. Politieke, technologische en educatieve ontwikkelingen zijn slechts een paar voorbeelden van de veranderingen die we elke dag weer zien. Hoewel mensen hoger opgeleid zijn dan ooit, bereid ons huidige onderwijssysteem mensen bij lange na niet voor op de…

De 7 gewoonten en principes voor succes en effectiviteit

In 1989 veranderde Stephen Covey de wereld van zelfverbetering voor altijd toen hij zijn boek The 7 Habits of Highly Effective People publiceerde. Dit boek werd al snel een internationale bestseller en een go-to-resource voor iedereen die zichzelf wilde verbeteren. Van topmanagers tot studenten, Covey’s boek was hét boek om te lezen.  Meer dan 30 jaar later is The 7 Habits of…

Wat doe jij eigenlijk als je niet werkt?

Hoe besteed jij je tijd na het verlaten van het kantoor? Voor veel mensen worden de uren buiten kantooruren besteed aan tv-kijken, social media checken, borrelen, videogames spelen, enzovoort. Succes in het werk willen we allemaal wel. Want dat betekent dat je tot je recht komt, werkt in balans en met plezier. Maar succes ontstaat…

Relevante trainingen

Assertiviteit en Persoonlijke Grenzen

Timemanagement

Veelgestelde vragen

Wat houdt assertiviteit in?

Assertiviteit is voor jezelf opkomen op zowel een verbale als non-verbale manier. Het handelen is kordaat, vol zelfvertrouwen en vooral eerlijk. 

Vragen?

Voor meer informatie over trainingen kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!