Assertiviteit

Wanneer zeg je JA? En wanneer zeg je NEE? Grenzen zijn enorm belangrijk en zijn van toepassing op alle facetten van je leven. Het is enorm belangrijk dat ieder mens beschikt over gezonde mentale en emotionele grenzen en dus assertiviteit. Een mens met gezonde grenzen ervaart meer vrijheid en voelt zich vrij om zijn of haar mening te geven zonder zich schuldig en of ongemakkelijk te voelen. Gezonde grenzen maken je vrij van destructieve manipulaties van anderen. Als je dit ontwikkeld, zal je een meer evenwichtig leven leiden en een gezond gevoel hebben waar je wel en niet verantwoordelijk voor bent.

Assertiviteitstraining | Assertiviteit & persoonlijke grenzen

Deze assertiviteitstraining is bedoeld voor iedereen die zijn grenzen wil herstellen, vernieuwen en ontwikkelen.

  • NEE zeggen, waarom is dat zo moeilijk?
  • Wat zijn eigenlijk grenzen?
  • Een terecht en onterecht schuldgevoel?
  • Zeggen wat je denkt
  • Relaxt blijven bij negatieve emoties van anderen personen
  • Grenzen ontwikkelen en bewaken
Assertiviteit en persoonlijke grenzen

Assertief worden door middel van een assertiviteitscursus

Na deze training ben je in staat om grenzen te stellen en weet je hoe je integer je mening kunt geven. Je weet waar je verantwoordelijkheden beginnen, maar ook waar deze ophouden. De training wordt gegeven in 2 dagdelen en is op verschillende manieren te volgen: 1-op-1 en incompany (groepsvorm). Vooraf zal er een intakegesprek plaatsvinden waarin je persoonlijke leerdoelen worden geïnventariseerd.

Inschrijven

Onderaan deze PAGINA kun je je inschrijven voor deze assertiviteitstraining. Ook vind je hier informatie over de prijs en locatie. Deze training zal plaatsvinden in Ridderkerk: Omgeving Dordrecht, Drechtsteden en Rotterdam.

Certificaat

Deelnemers die deze assertiviteitstraining gevolgd hebben krijgen het certificaat: ‘Assertiviteit & Persoonlijke Grenzen’.

Waarom het gedrag van andere mensen echt niet jouw probleem is

Wat hebben we toch nog vaak last van het gedrag van anderen. Het kruipt als het ware bij ons binnen. Maar waarom staan we dat toe? We hebben er niet alleen last van, maar als we niet oppassen heeft het ook nog negatieve invloed op ons eigen gedrag. In dit blog leer je hoe dit…

Psychologische voordelen van minder controle hebben

Dit blog laat zien waarom je moet stoppen met het in controle willen blijven in je leven. Veel controlerende personen lopen rond met een gevoel van angst en een doorgeschoten verantwoordelijkheid. Onzekerheid kan je hele leven gaan beheersen en kan jouw leven veel moeilijker voor je maken dan echt nodig is. Want juist het loslaten…

10 tips voor het managen van werknemers op afstand

Thuiswerken als gevolg van COVID-19 –  en/of omdat we voordelen zien in hybride werken – is een hele uitdaging voor het management en de HR afdeling. In een tijd waarin veel bedrijven voor het eerst werken op afstand implementeren, vinden veel werkgevers en managers het moeilijk om zich aan te passen aan telewerken als nieuwe…

Relevante trainingen

Assertiviteit en Persoonlijke Grenzen

Timemanagement

Veelgestelde vragen

Wat houdt assertiviteit in?

Assertiviteit is voor jezelf opkomen op zowel een verbale als non-verbale manier. Het handelen is kordaat, vol zelfvertrouwen en vooral eerlijk. 

Vragen?

Voor meer informatie over trainingen kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!