Beoordelingsgesprek & functioneringsgesprek

Personeelsgesprekken zijn belangrijk en moeten niet overgeslagen worden. Toch wordt dit vaak aan de kant geschoven. Er wordt bijvoorbeeld geen tijd voor gemaakt. Daarnaast vinden sommige managers het ook lastig om bepaalde gesprekken te voeren. Met name gesprekken waarin slecht nieuws besproken moet worden.

In deze communicatietraining leren wij jou hoe je deze gesprekken zo effectief mogelijk kunt voeren. Daarnaast leren wij jou ook hoe je het beste kunt voorbereiden hiervoor. Na deze praktijkgerichte training ontvang je een syllabus met alle informatie. Je kunt het dus direct toepassen in de praktijk!

HR-instrumenten infographic

Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten waar je als HR aan moet denken bij de instroom, doorstroom of uitstroom van personeel. Download gratis onze infographic

Doelgroep

Deze praktische communicatietraining is bestemd voor managers en leidinggevenden. Daarnaast ook voor HRM’ers die zich willen ontwikkelen in het voeren van een effectief beoordelingsgesprek en functioneringsgesprek.

Onderwerpen training beoordelingsgesprek

De training is verdeeld over 2 dagdelen, waardoor we meer tijd hebben om alle belangrijke technieken te leren. We behandelen onder andere:

  • Voorbereiding van deze gesprekken
  • Verschil tussen een beoordelingsgesprek en een functioneringsgesprek
  • Gesprekstechnieken
  • Structuur van deze personeelsgesprekken
  • Feedback & effectief communiceren
  • Omgaan met lastige situaties
  • Slechtnieuwsgesprek & correctiegesprek
  • Do’s en don’ts in een beoordelingsgesprek
Beoordelingsgesprek tussen werknemer en manager

Inschrijven

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor deze training en staat ook alle informatie over data, prijzen etc. Deze training vindt plaats in Ridderkerk: Omgeving Dordrecht, Rotterdam en Drechtsteden.

Certificaat

Deelnemers die deze training gevolgd hebben, krijgen een certificaat van deelname.

Incompany

Wil je een training over het beoordelingsgesprek incompany volgen? Dat is mogelijk! Neem contact met ons op via 088 505 6000 en informeer naar de mogelijkheden.

Daarnaast is deze training ook online of 1 op 1 te volgen!

Zelfontwikkeling: zo pak je dat het beste aan

Dat de wereld niet stil staat is een feit. We bevinden ons in een sneltrein van veranderingen. Politieke, technologische en educatieve ontwikkelingen zijn slechts een paar voorbeelden van de veranderingen die we elke dag weer zien. Hoewel mensen hoger opgeleid zijn dan ooit, bereid ons huidige onderwijssysteem mensen bij lange na niet voor op de…

De 7 gewoonten en principes voor succes en effectiviteit

In 1989 veranderde Stephen Covey de wereld van zelfverbetering voor altijd toen hij zijn boek The 7 Habits of Highly Effective People publiceerde. Dit boek werd al snel een internationale bestseller en een go-to-resource voor iedereen die zichzelf wilde verbeteren. Van topmanagers tot studenten, Covey’s boek was hét boek om te lezen.  Meer dan 30 jaar later is The 7 Habits of…

Wat doe jij eigenlijk als je niet werkt?

Hoe besteed jij je tijd na het verlaten van het kantoor? Voor veel mensen worden de uren buiten kantooruren besteed aan tv-kijken, social media checken, borrelen, videogames spelen, enzovoort. Succes in het werk willen we allemaal wel. Want dat betekent dat je tot je recht komt, werkt in balans en met plezier. Maar succes ontstaat…

Relevante trainingen

Groei in Management en Leidinggeven

Leiderschap van een andere soort

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een beoordelingsgesprek plaatsvinden?

Er bestaan geen wettelijke regels voor het aantal beoordelingsgesprekken dat gevoerd moet worden. Echter is het wel aangeraden om 1 tot 2 keer per jaar in gesprek te gaan met de werknemer over zijn of haar functioneren.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!