Discipline leidt tot succes

Consultancy

Discipline leidt tot succes

Iedereen, in iedere leeftijdscategorie, herkent het volgende: Een kind wil graag een hondje maar wilt het niet uitlaten in de regen, een puber wil graag over naar het volgend schooljaar maar maakt liever geen huiswerk, een volwassene wil graag gezonder leven maar naar de sportschool of diëten, ho maar.

Dit heeft alles te maken met discipline, misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen die leiden tot succes. En niet per se succes in het bedrijfsleven, maar ook in ons persoonlijke leven. Zolang wij dat missen in ons dagelijkse leven wordt het moeilijker om onze doelen te bereiken. Discipline begint bij het vormen van een gewoonte die de meerderheid van de mensen nalaten te doen.

Succes

Succes staat niet ineens voor de deur. Zelfs de meest succesvolle organisaties hebben er keihard aan moeten werken om ‘ineens’ succesvol te zijn. Jarenlang gedisciplineerd zijn is de basis.

Dat discipline belangrijk is, is nu wel duidelijk. Maar hoe werk je hieraan? Wat moet je elke dag doen om gedisciplineerd te blijven om uiteindelijk succesvol te zijn in het leven? Een aantal tips hiervoor zijn:

  • Denken

Het is belangrijk om elke dag even na te denken over je waarden en prioriteiten. Je waarden geven je richting en bepalen je besluitvorming terwijl prioriteiten je focus geven en helpen je tijd goed in te delen. Timemanagement dus!

  • Relaties

Werk aan je relaties met mensen en investeer hier dagelijks in. Je zult meer van het leven genieten als je het deelt met anderen en je zal ook veel verder komen wanneer je samenwerkt met mensen die echt om je geven.

  • Talent

Probeer dagelijks aan je eigen kwaliteiten te werken, zodat deze een toegang kunnen worden tot unieke invloed gebieden. Mensen zullen niet zo zeer opletten op het ‘’gemiddelde’’, maar zullen meer respect tonen aan personen met uitzonderlijke vaardigheden die dat durven te laten zien.

”Talent you have naturally. Skill is only developed by hours and hours and hours of beating on your craft.” – Will Smith

  • Financiën

Offer jezelf op door zo minimaal mogelijk te leven om uiteindelijk financiële opties te hebben. Vermijd schulden! Geld maakt niet gelukkig, maar het hebben van schulden zal je zeker wel ongelukkig maken. Deel je rijkdom, want het belangrijkste in rijkdom is niet jezelf verwennen maar anderen helpen in nood.

  • Gezondheid

Misschien wel het allerbelangrijkste, leef gezond! Pas je eetgewoonten aan en beweeg, dit zal je zeker goed laten voelen. Daarnaast is het ook zeker belangrijk om een balans te vinden tussen je privé- en werkleven. Leiders hebben meestal zoveel ambities, dat ze hunzelf links laten liggen om deze te bereiken. Zoals John Wanamaker zei: ‘Mensen die geen tijd hebben om iets leuks te doen, zullen vroeg of laat wel tijd vinden om ziek te zijn’. Ga effectief om met stress, zodat de druk het lichaam niet verslijt.

Zolang jij goed zorgt voor jezelf zal je de fysieke en mentale kracht vinden om de eisen van leiderschap aan te pakken.

Als je je houdt aan een aantal dagelijkse disciplines zal je uiteindelijk een punt in het leven bereiken waarop je absoluut verbaasd bent over al het goede dat je hebt kunnen bereiken. Op dat moment zal het glashelder zijn dat je het niet op een dag hebt gedaan, maar dat je het elke dag hebt gedaan. Door dagelijks de juiste dingen te doen, jaar na jaar krijg je uiteindelijk de beloning en erkenning die je verdiend

Meer weten?
Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via 088-505 6000 of vraag gratis en vrijblijvend informatie aan via de groene button!

Auteur: Serap Berksan
Volg Zakenwijzer op LinkedIn en blijf op de hoogte!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.