Het nieuwe leren in een digitale wereld

Opleidenhybride leren

Veel bedrijven hebben de afgelopen anderhalf jaar de beslissing genomen om een ​​hybride werkomgeving voor hun werknemers te implementeren. In eerste instantie kozen bedrijven voor deze oplossing als reactie op de wereldwijde COVID-19-pandemie. Recent onderzoek suggereert dat werknemers efficiënter zijn wanneer ze thuis werken. Dit terwijl anderen wijzen op de noodzaak van persoonlijke interactie om geestelijke gezondheid en samenwerking aan te moedigen. Hybride werk creëert in theorie het beste van twee werelden. De vraag is dan: hoe kun je de respectievelijk de voordelen van persoonlijk en op afstand werken gebruiken om jouw leer- en ontwikkelingsprogramma’s te verbeteren? In dit blog geven we enkele antwoorden op veel gestelde vragen over hybride leren.

Is hybride leren hetzelfde als blended leren?

Niet echt. Doorgaans zijn blended learning-programma’s, programma’s waarin alle studenten een mix van door trainers en/of docenten geleide sessies bijwonen (virtueel of persoonlijk). Dit wordt aangevuld met E-learning materiaal dat ze zelfstandig voltooien.

Hybride leren richt zich doorgaans op het creëren van oplossingen waarin studenten dezelfde sessies kunnen bijwonen, ongeacht waar ze zich bevinden. Blended learning is een effectieve ontwikkelingsstrategie, maar het is niet noodzakelijkerwijs gebouwd voor de midden- en post- pandemische wereld. Hybride leren is gemaakt om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven met werknemers in hybride werkomgevingen.

Een andere veel voorkomende term die wordt geassocieerd met digitaal leren is E-learning, dat ook enigszins afwijkt van hybride leren vanwege de volledig virtuele leveringsmethode. Dus hoewel E-learning in bepaalde omstandigheden onderdeel kan zijn van hybride programma’s, is niet al het hybride leren E-learning.

Wanneer is hybride leren het meest effectief?

Veel organisaties wenden zich tot hybride leren omdat het alle soorten lerende aanspreekt en voorziet in leerwensen. Hoewel veel werknemers graag op afstand werken, is er nog steeds een aanzienlijk percentage dat beter presteert en leert in een persoonlijke omgeving. Hybride leren is het meest effectief wanneer het wordt gebruikt om het beste uit leerlingen te halen. Door de wendbaarheid kan ook jouw organisatie voor elke medewerker de meest effectieve instructiemethode bieden.

Voordelen Hybride leren

Een van de belangrijkste voordelen van hybride leren is de kosteneffectiviteit. We weten uit onderzoek dat trainingsprogramma’s vooral effectief zijn als ze boeiend zijn. Dus, om echt het meeste uit een trainingsprogramma te halen, moet je ervoor zorgen dat werknemers leren op de manier die het beste bij hun behoeften past. Hybride leerprogramma’s hebben een sterk rendement op de investering (ROI). Dit omdat leerlingen leer- methoden kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften passen. Bovendien zijn ze, vanwege het gedeeltelijk digitale karakter van hybride leerprogramma’s, gemakkelijk schaalbaar en kunnen ze indien nodig volledig op afstand en persoonlijk worden gebruikt.

Als het gaat om het implementeren van een hybride E-learningprogramma, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Deze variëren van de behoeften van de leerling tot de zakelijke doelstellingen van het uiteindelijk gewenste resultaat.

Creëren van een effectieve E-learning programma

Het begrijpen van de behoeften van jouw leerlingen is misschien wel de belangrijkste stap bij het creëren van een effectief E-learning-programma. Hou er rekening mee hoeveel tijd medewerkers hebben, wat ze moeten leren en hoe ze het beste leren. Bij het analyseren van de tijd en beschikbaarheid van werknemers, is het belangrijk dat je leren beschouwt als een extra taak. Als medewerkers het druk hebben met hun werk, is het creëren van een agile hybride programma misschien wel een van de beste manieren om tijd en geld te besteden. Overweeg bovendien een hybride micro- learning aanpak om de stress en ergernis van urenlange trainingsmodules te verminderen. Micro- learning kan zowel persoonlijk als virtueel effectief zijn.

Het afstemmen van hybride E-learning-programma op bedrijfsdoelstellingen is een noodzakelijk onderdeel van het maximaliseren van de ROI (Return On Investment). Dit is waar je creatief kunt zijn met leermethoden en samenwerkingsaspecten.

Hybride leren afstemmen op bedrijfsdoelstellingen

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe hybride leren kan worden afgestemd op bedrijfsdoelstellingen en jouw organisatie kan helpen effectiever te zijn:

Organisatie A worstelt sinds de overgang naar een hybride werkomgeving in 2020 met bedrijfsbrede samenwerking en communicatie. Ze willen dat hun medewerkers meer vertrouwd raken met de technologieën waartoe ze toegang hebben en hoe ze kunnen worden gebruikt om de communicatie te verbeteren. Met een hybride model creëert ‘Organisatie A’ een leermodel dat niet alleen medewerkers leert over de tools die ze tot hun beschikking hebben, maar ook cross- mediale samenwerking tijdens trainingen aanmoedigt. Dit sluit perfect aan bij hun doel om betere communicatie binnen hun teams te bevorderen, en biedt leerlingen nog steeds concrete kennis die ze kunnen gebruiken om efficiënter te zijn.

Denk er bij het overwegen van de implementatie van een hybride leeraanpak aan dat het echte voordeel uit de flexibiliteit en wendbaarheid komt. Toch begrijpen en waarderen werknemers het belang van eenvoud en duidelijkheid.

Tips waar je rekening mee kunt houden:

Houd rekening met enkele van de volgende tips bij het maken en implementeren van een oplossing:

  • Ontwerp een curriculum dat flexibel en effectief is in zowel virtuele als persoonlijke vormen. Het kan verleidelijk zijn om persoonlijke oplossingen te bouwen en deze vervolgens over te zetten naar virtuele platforms. Maar ze zullen hoogstwaarschijnlijk minder effectief zijn. Creëer de eerste keer de juiste oplossing om slechte resultaten te voorkomen. Dus zorg voor draagvlak bij de leerlingen.
  • Creëer flexibele persoonlijke klaslokalen. Zorg ervoor dat persoonlijke klaslokalen zijn uitgerust met de nodige hulpmiddelen om contact te maken met virtuele leerlingen. De meeste vergaderruimten zouden voldoende moeten zijn. Maar het investeren in hardware voor videoconferenties van hoge kwaliteit is een geweldige manier om jouw leerprogramma’s naar een hoger niveau te tillen.
  • Wees creatief. Hybride E-learning is ingewikkeld en nieuw voor de meeste leerlingen. Probeer creatieve manieren te bedenken om het programma voor jouw werknemers af ​​te stemmen. Dit kan door middel van aangepaste branding, thema’s en engagementactiviteiten.

Aangezien organisaties blijven kiezen voor hybride werkomgevingen als een effectief alternatief voor traditioneel werk op kantoor, is het belangrijk dat ze leer- en ontwikkelingsprogramma’s ontwikkelen die toegankelijk zijn voor alle leerling- werknemers. Overweeg bij het maken van jouw volgende opleidingsprogramma voor werknemers een hybride E-learning-programma om de leerresultaten en ROI te verhogen.

Opleidingsprogramma 2.0

Inmiddels snapt iedereen dat alle ingrijpende maatschappelijke veranderingen, direct van invloed zijn op hoe we voortaan leren en opleiden vorm en inhoud geven. Om het beste rendement m.b.t. tijd, kosten en leerresultaten te behalen, is nieuw denken en doen de sleutel tot succes. Als opleider zijn wij jou graag van dienst om samen te ontdekken hoe en op welke wijze dit nieuwe leren vorm en inhoud kan krijgen voor jouw organisatie. Hoe? Bel of mail ons gewoon even en we maken een afspraak waarbij graag onze expertise, ervaring en kennis met je delen.

Meer weten?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatieve en inspirerende e-mails!

New call-to-action

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.