Hoe zit het met de online zichtbaarheid van jouw site?

Commercieelonline vindbaarheid

Het is geen geheim dat het steeds belangrijker wordt voor bedrijven om een effectieve online zichtbaarheid te hebben. Je website is meer dan alleen een digitaal visitekaartje – het is een kans om potentiële klanten te bereiken en je product of dienst te verkopen. Dus, hoe zit het met de online zichtbaarheid van jouw site?

Het belang van zoekmachine optimalisatie

Om ervoor te zorgen dat je website zichtbaar is voor het juiste publiek, moet je deze optimaliseren voor de belangrijkste zoekmachines. Denk hierbij aan Yahoo en Bing, maar natuurlijk ook aan marktleider Google. Zoekmachine optimalisatie omvat een verscheidenheid aan technieken zoals trefwoordonderzoek, inhoudsoptimalisatie, linkbuilding en social media marketing. Met effectieve SEO (Search engine optimization) zul je hoger in de zoekresultaten komen met de zoekopdrachten die relevant zijn voor jouw bedrijf. Hieronder lichten we de belangrijkste SEO technieken toe:

Trefwoorden / keywords

Wanneer je inhoud voor je website ontwikkelt, moet je de juiste sleutelwoorden kiezen. Met deze woorden wil je uiteindelijk gevonden worden in Google. Het is belangrijk om trefwoorden te gebruiken die relevant zijn voor jouw product of dienst, maar ook daadwerkelijk zoekverkeer hebben. Maak dus een lijstje met alle belangrijke woorden die veel voorkomen in jouw branche. Denk aan de producten die je verkoopt of de diensten die je verleend.

Inhoud optimaliseren

Met inhoud bedoelen we alles wat op jouw site zichtbaar is, zowel tekst als afbeeldingen. Zoekmachines geven de voorkeur aan inhoud die uniek en informatief is. De inhoud moet niet alleen relevante trefwoorden bevatten, maar ook nuttige informatie bieden aan de lezer. Wanneer je inhoud optimaliseert voor SEO, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zowel relevant als interessant is voor jouw publiek. Kwalitatieve inhoud zal eerder hoog in de zoekresultaten komen.

Content marketing

Content marketing is een effectieve manier om online zichtbaarheid te verbeteren. Door inhoud van hoge kwaliteit te creëren die waarde toevoegt aan je site, kun je meer bezoekers aantrekken. Content marketing kan worden gedaan via verschillende media zoals blogs, video’s, podcasts, infographics, enz. Content is een goede manier om trefwoorden te gebruiken die je misschien nog niet eerder hebt gebruikt. Zorg er wel voor dat de content die je maakt daadwerkelijk relevant is voor het publiek van je site.

Linkbuilding

Backlinks zijn doorverwijzingen van de ene website naar de andere. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO, omdat het bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de inhoud van je site. Probeer kwalitatieve backlinks te krijgen van bekende sites in jouw branche.

Besteed jouw online marketing uit!

Wil je weten of je website goed is ingericht om hoog te scoren in Google? Wij helpen je graag met het verbeteren van je online vindbaarheid!
Vertel me meer!

De achterkant van je site moet kloppen

Ook al is de inhoud van je site nog zo goed, de achterkant moet ook kloppen! Zoekmachines willen alleen informatie aanbieden van goed gestructureerde websites. Dit betekent dat de site mobielvriendelijk moet zijn, dat de laadtijden van de pagina’s snel zijn en dat de URL’s relevante trefwoorden bevatten. Een site vol met errors zal alleen maar leiden tot lage posities in de resultaten van zoekmachines. Zorg er dus voor dat de achterkant van jouw site geoptimaliseerd is voor SEO!

Hulp nodig bij de online zichtbaarheid van jouw site? Wij helpen je graag!

Hoog in de zoekresultaten komen is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. SEO kan een tijdrovend en complex proces zijn. Wij snappen als geen ander dat je liever bezig bent met de corebusiness van je bedrijf. Bakkers moeten zich focussen op het bakken van brood, toch Met die gedachte in ons achterhoofd, nemen we graag jouw online marketing zorgen uit handen. Wij nemen uw aanwezigheid op het web onder de loep en passen een effectief marketingplan toe om ervoor te zorgen dat potentiële klanten je kunnen vinden!

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie, of vraag hier een gratis SEO scan aan!

 

Meer weten?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatieve en inspirerende e-mails!

New call-to-action

1 reactie

  1. Wooww… ik had nooit geweten dat er zoveel speelt achter de schermen. Je zou denken: “even een advertentie plaatsen op Google en het komt allemaal wel goed”, maar nee hoor. Het blijkt veel ingewikkelder te zijn dan ik dacht. Gelukkig ben ik deze blog tegengekomen en kan ik mij verdiepen in SEO. Ik ben namelijk bezig om iets op te starten voor mezelf en zal hopelijk eind dit jaar beginnen nadat mijn bedrijfsnaam gecheckt is. Ik dacht dat het wel leuk was om dit eventjes te delen 🙂

    Groetjes,
    Felix

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

1 Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.