Communicatietraining

Functionerings- en beoordelingsgesprekken kunnen lastig zijn. Maar hoe pak je dit zo aan, dat het niet zo is? Hoe creëer je een effectief, maar ook open gesprek? En hoe ga je om met weerstand en boze werknemers? Allemaal belangrijke vragen waar je mee te maken kunt krijgen als je manager bent. In deze communicatietraining krijg je daarom praktische tools aangereikt die ervoor zorgen dat je deze personeelsgesprekken effectief en met zelfvertrouwen in kunt gaan.

Onderwerpen in deze communicatie training

De volgende onderwerpen worden onder andere behandeld:

 • Verschil tussen functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek
 • Voorbereiding
 • Feedback geven
 • Structuur van deze gesprekken
 • Effectief communiceren
 • Slechtnieuwsgesprek
 • Do’s & don’ts
 • Praktijksituaties

HR-instrumenten infographic

Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten waar je als HR aan moet denken bij de instroom, doorstroom of uitstroom van personeel.
Download gratis onze infographic

Incompanytraining op maat

Wens je een communicatietraining functionerings- en beoordelingsgesprekken op maat? Neem dan contact met ons op via 088 505 6000 of stuur een mail naar marketing@zakenwijzer.nl.

Werkwijze van de incompanytrainingen zijn onder andere:

 • Intakegesprek met opdrachtgever
 • Interviews met enkele deelnemers
 • Trainingsprogramma op maat maken
 • Uitvoering van de communicatietraining op locatie van de klant
 • Evaluatiegesprek

Certificaat

Deelnemers die deze training gevolgd hebben, krijgen het certificaat: ‘Communicatietraining Functionerings- en beoordelingsgesprekken’.

De training vindt plaats in Ridderkerk: Omgeving Dordrecht, Drechtsteden & Rotterdam.

Zelfontwikkeling: zo pak je dat het beste aan

Dat de wereld niet stil staat is een feit. We bevinden ons in een sneltrein van veranderingen. Politieke, technologische en educatieve ontwikkelingen zijn slechts een paar voorbeelden van de veranderingen die we elke dag weer zien. Hoewel mensen hoger opgeleid zijn dan ooit, bereid ons huidige onderwijssysteem mensen bij lange na niet voor op de…

De 7 gewoonten en principes voor succes en effectiviteit

In 1989 veranderde Stephen Covey de wereld van zelfverbetering voor altijd toen hij zijn boek The 7 Habits of Highly Effective People publiceerde. Dit boek werd al snel een internationale bestseller en een go-to-resource voor iedereen die zichzelf wilde verbeteren. Van topmanagers tot studenten, Covey’s boek was hét boek om te lezen.  Meer dan 30 jaar later is The 7 Habits of…

Wat doe jij eigenlijk als je niet werkt?

Hoe besteed jij je tijd na het verlaten van het kantoor? Voor veel mensen worden de uren buiten kantooruren besteed aan tv-kijken, social media checken, borrelen, videogames spelen, enzovoort. Succes in het werk willen we allemaal wel. Want dat betekent dat je tot je recht komt, werkt in balans en met plezier. Maar succes ontstaat…

Relevante trainingen

Groei in Management en Leidinggeven

Leiderschap van een andere soort

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een beoordelingsgesprek plaatsvinden?

Er bestaan geen wettelijke regels voor het aantal beoordelingsgesprekken dat gevoerd moet worden. Echter is het wel aangeraden om 1 tot 2 keer per jaar in gesprek te gaan met de werknemer over zijn of haar functioneren. 

Vragen?

Voor meer informatie over training of coaching kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!