Carrièrewaarden

De carrierewaarden test is een van de persoonlijkheidstesten die ingezet kan worden tijdens bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, maar ook bij functioneringsgesprekken. Het kan dus in verschillende situaties handig zijn!

Door middel van de carrierewaardentest kan de motivatie van de kandidaat worden gemeten. Deze test laat dan ook duidelijk zien welke werkzaamheden de test kandidaat als motiverend ervaart en welke juist niet.

In deze test behandelen we vier verschillende soorten motivatoren:

 1. Primaire motivatoren
  Primaire motivatoren zijn het belangrijkst. Deze elementen moeten vooral in het werk van de test kandidaat voor komen om gemotiveerd te kunnen worden. Wanneer deze onvoldoende aan bod komen, kan de test kandidaat gedemotiveerd raken. In dat geval past de functie dan niet in het plaatje van de test kandidaat.
 2. Secundaire motivatoren
  Daarnaast zijn secundaire motivatoren ook van groot belang. Deze motivatoren geven namelijk een extra kleuring aan het type functie dat leuk wordt gevonden. Ze geven echter wel minder energie dan de primaire motivatoren. Vaak geven deze motivatoren bepaalde randvoorwaarden aan die belangrijk zijn voor de test kandidaat.
 3. Neutrale motivatoren
  De neutrale motivatoren zijn niet noodzakelijk voor de kandidaat. De kandidaat zou dus geruime tijd zonder deze motivatoren kunnen zonder dat hij of zij hier gedemotiveerd van raakt.
 4. Demotivatoren
  Met demotivatoren wil de test kandidaat niets te maken hebben! De kandidaat heeft er eerder moeite mee dan dat het energie oplevert. Hij of zij wil deze dan ook zoveel mogelijk uit de weg gaan.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!