Leiderschapsstijlen

Om de leiderschapsstijl van de kandidaat te achterhalen zijn er meerdere testen beschikbaar. Dit zal uiteindelijk ook een beter beeld geven wat jij als organisatie kan verwachten van de kandidaat.

Leiderschapsstijlen- en kwaliteiten

De test laat zien wat voor soort leiderschapsstijl de test kandidaat als voorkeur heeft. Is dit bijvoorbeeld transformationeel, transactioneel of laissez faire leiderschap? De kenmerken hiervan worden genoemd, waardoor dus inzichtelijk wordt welke stijl van leidinggeven de test kandidaat heeft in bepaalde situaties.

Hieruit volgt een percentage van de inschatting van reacties over de effectiviteit van de test kandidaat. Dit wordt gegeven per leiderschapsstijl en hier worden tips voor gegeven in het uiteindelijke rapport.

De inhoud van het uiteindelijke rapport bevat onder andere:

 1. De voorkeur van de stijl van leidinggeven
 2. Het inzicht van de test kandidaat in bepaalde situaties
 3. Effectiviteit van de reacties
 4. Tips voor eventuele ontwikkeling

Leiderschapstest

Deze leiderschapstest is een combinatie van de persoonlijkheidstest, carrièrewaardentest en leiderschapskwaliteiten en -stijlen test.

Deze test geeft daarom inzicht in de leiderschapsstijl van de test kandidaat en behandelt competenties, kenmerken van leiderschap, kwaliteiten en valkuilen.

Het kan worden ingezet tijdens de sollicitatieprocedure, zodat inzichtelijk wordt wat de kwaliteiten zijn van de test kandidaat op het gebied van leidinggeven. Ook kan de test ingezet worden om de kandidaat te ontwikkelen als leidinggevende. In beide gevallen een handige test dus!

De inhoud van het uiteindelijke rapport bevat onder andere:

 1. Een samenvatting
 2. Het eigen inzicht in leiderschap op basis van transformationeel, transactioneel en laissez faire leiderschap
 3. De competenties en valkuilen voor effectief leiderschap
 4. De eigen kenmerken van leiderschap

Leiderschapstest: stijl van leidinggeven, competenties en motivatie

Het leiden en aansturen van een team vraagt om specifieke competenties op het gebied van leiderschap. Deze test beschrijft daarom hoe de kandidaat zichzelf ervaart als leider van een team. We maken inzichtelijk wat zijn of haar motivatie is, wat de kwaliteiten zijn en wat de persoon in de praktijk hiervan laat zien. De vragenlijst is gebaseerd op dertien verschillende competenties die cruciaal zijn voor het effectief kunnen leiden en aansturen van een team.

Deze dertien competenties komen voort uit managementliteratuur en wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op de effectiviteit van teamleiders. We testen hoe vaak de kandidaat deze competentie inzet, hoe leuk hij of zij het vindt en hoe goed de competenties uiteindelijk worden ingezet.

De inhoud van het uiteindelijke rapport bevat onder andere:

 1. De resultaten o.b.v. competenties: Wat motiveert wel of niet.
 2. Een sterkte-zwakte analyse o.b.v. competenties: Waar ben je wel of niet goed in.
 3. Praktijk o.b.v. competenties: Wat doe je wel of niet in de praktijk.
 4. Stijl van leidinggeven
 5. Competenties
 6. Gewenste resultaten
 7. Een conclusie
 8. Een schematische weergave van de resultaten

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!