Persoonlijkheid

Op het moment dat je beter begrijpt wie je bent, begrijp je ook beter wat je wilt doen of bereiken. Je persoonlijkheid maakt hier het grote verschil in. Wie ben ik? Wat kan ik? Het antwoord op deze vragen voegt een waarde toe aan je persoonlijke ontwikkeling.

Test je persoonlijkheid

De persoonlijkheidstest is in te zetten tijdens sollicitatiegesprekken, maar kan ook goed inzicht geven in de werknemer als deze al langer werkzaam is in de organisatie. De resultaten van deze test geven namelijk inzicht in competenties en karaktereigenschappen van de test kandidaat. Daarnaast geeft het inzicht in de potentiële ontwikkeling of interesses in de loopbaan.

Deze test is gebaseerd op de ‘Big Five persoonlijkheidstheorie’.

 1. Invloed
  Onder dit begrip vallen alle gedragskenmerken die een relatie hebben met de behoefte om iets te bereiken. Verder wordt zichtbaar gemaakt op welke wijze de test kandidaat zijn stempel drukt op de omgeving en beschrijven we in welke mate hij of zij zich onafhankelijk opstelt.
 2. Structuur
  We maken zichtbaar in hoeverre iemand in zijn/haar werk behoefte heeft aan structuur, complexiteit en voorspelbaarheid.
 3. Sociabiliteit
  Je krijgt inzicht in verschillende persoonskenmerken die bepalend zijn voor persoonlijk contact met andere mensen.
 4. Gedrevenheid
  Hier beschrijven we de persoonskenmerken die een relatie hebben met de mate waarin de test kandidaat betrokkenheid ervaart bij zijn of haar werk en mensen in zijn of haar omgeving.
 5. Stabiliteit
  Hier gaat het om diverse persoonskenmerken zoals; zelfvertrouwen, het persoonlijk welbevinden en incasseringsvermogen.

Op basis van deze uitgebreide vragenlijst ontstaat er een persoonlijkheidsprofiel. Zo kan er een verwachting worden uitgesproken welke competenties van de kandidaat te ontwikkelen zijn. En krijg je meer inzicht in de persoonlijkheid!

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!