Persoonlijke Coaching

Coaching: Professionele begeleiding om te worden wie je bent. 

Worden wie je bent. Ten diepste willen we dit allemaal. Maar dat blijkt in de praktijk van alle dag nog lang niet zo gemakkelijk. Als we ons vervolgens ook nog gaan spiegelen aan anderen, maken we al snel de fout te willen worden als die ander. Maar daar heeft deze wereld niets aan. Die ander is er al. Als je vooral die andere persoon wil worden, gaat dat wat jouw uniek maakt verloren. Simpelweg omdat je vooral (bewust of onbewust) wilt lijken op wie je juist niet bent.

Succes van organisaties is uiteindelijk een creatie van unieke mensen. Unieke mensen die op een exclusieve manier verbonden zijn aan een organisatie, deel uitmaken van teams en onderdeel zijn van effectieve en efficiënte processen. Bedrijven hebben niets aan twee dezelfde werknemers. Coaching is een bewezen effectief middel en vooral gericht op gedragsverandering. Want alleen kennis en vaardigheden zijn niet genoeg om waarde toe te voegen en te worden wie je bent.

Waar gaat het om bij persoonlijke coaching?

Coaching is gericht op gedragsverandering. Het succes van ons mensen zal voor een belangrijk deel worden bepaalt of wij in staat zijn ons gedrag te veranderen. Juist als de omgeving een verandering van ons vraagt. Coaching is een professionele begeleiding om persoonlijke doelen te behalen. Waarbij persoonlijk gedrag centraal staat. Bij coaching spreken we van de professionele coach en zijn coachee. Bij coaching zijn de volgende principes erg belangrijk.

Gelijkwaardigheid

Coach en coachee werken samen op basis van gelijkwaardigheid. De coach ondersteunt de coachee in de ontwikkeling en het realiseren van zijn of haar persoonlijke doelen. De coach denkt mee en confronteert, met als doel de coachee te helpen in zijn proces van ontwikkeling en het realiseren van zijn persoonlijke doelen. De coach is een begeleider. Dus geen oplosser van de doelen en gedrags- problemen van de coachee. Daar is de coachee met de juiste coachende begeleidingen prima zelf toe in staat.

Eigenaarschap

De coachee blijft eigenaar van zijn eigen gedrag en ontwikkel doelen. Zelfleiderschap en zelfmanagement is het uitgangspunt. Wij mensen zijn autonome wezens. Daar ligt de oplossing. Dat we daar wat hulp bij kunnen gebruiken verandert niets aan het feit dat we als mens zelf verantwoordelijk zijn en blijven.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Mensen komen in hun kracht te staan als ze beter begrijpen waar ze goed in zijn. Maar ook waar hun talenten liggen… en ook waar juist niet. Vandaaruit kunnen ze hun ambities formuleren. Maar ook inzien waar de belemmerende overtuigingen en het ongewenste gedrag vandaan komt.

Een leven lang leren

Persoonlijke ontwikkeling is een ‘never ending story’. De coachee leert dat het werken aan doelen en persoonlijke ontwikkeling een a way of life is en geen quick fix. Maar wel een ontwikkeling waar hij of zij zelf verantwoordelijkheid voor moet nemen. Met als doel steeds meer te worden wie je bent en om van betekenis zijn voor de organisatie waar je werkt. Want worden wie bent is de beste match in leven en werk.

Zelfontwikkeling: zo pak je dat het beste aan

Dat de wereld niet stil staat is een feit. We bevinden ons in een sneltrein van veranderingen. Politieke, technologische en educatieve ontwikkelingen zijn slechts een paar voorbeelden van de veranderingen die we elke dag weer zien. Hoewel mensen hoger opgeleid zijn dan ooit, bereid ons huidige onderwijssysteem mensen bij lange na niet voor op de…

De 7 gewoonten en principes voor succes en effectiviteit

In 1989 veranderde Stephen Covey de wereld van zelfverbetering voor altijd toen hij zijn boek The 7 Habits of Highly Effective People publiceerde. Dit boek werd al snel een internationale bestseller en een go-to-resource voor iedereen die zichzelf wilde verbeteren. Van topmanagers tot studenten, Covey’s boek was hét boek om te lezen.  Meer dan 30 jaar later is The 7 Habits of…

Wat doe jij eigenlijk als je niet werkt?

Hoe besteed jij je tijd na het verlaten van het kantoor? Voor veel mensen worden de uren buiten kantooruren besteed aan tv-kijken, social media checken, borrelen, videogames spelen, enzovoort. Succes in het werk willen we allemaal wel. Want dat betekent dat je tot je recht komt, werkt in balans en met plezier. Maar succes ontstaat…

Worden wie je bent

Om te worden wie je bent is er werk aan de winkel. Niemand is af. De alsmaar veranderende context van mensenlevens en organisaties, vraagt permanente aandacht en ontwikkeling. Met een professionele persoonlijke coach, leer je hoe jij zelf kan werken aan je persoonlijke ontwikkeling en het wegnemen van belemmeringen. Worden wie je bent is een proces. En de eigenaar van dat proces ben jij.

Coaching en de organisatie

Om als organisatie succesvol te zijn én te blijven, heb je mensen en teams nodig die in staat zijn zich blijvend te ontwikkelen. Dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Persoonlijke- en teamcoaching helpt als versneller in dit proces. Coaching draagt bij aan een bedrijfscultuur waar leren en ontwikkelen vanzelfsprekend zijn. Het gaat uit van waarden, proactief gedrag en oog hebben voor elkaars passie en talenten.

Persoonlijkheidstest

Om te worden wie je bent, moet je eerst weten wie je bent. Met een persoonlijkheidstest krijg je snel inzicht in je persoonlijkheid en talenten. Een persoonlijkheidstest is geen examen waarin je goede en foute antwoorden kan geven. De antwoorden die je geeft bij zo’n test zijn per definitie altijd goed! Ze creëren een uitkomst waarin je steeds beter begint te begrijpen wie je bent en wie niet. Worden wie je bent begint met te accepteren wie je bent. Daar ligt je persoonlijke kracht waarmee bijna alles mogelijk is.

Vragen?

Voor meer informatie over training of coaching kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!