Opleiding Vertrouwenspersoon Ridderkerk

‘Maak het bespreekbaar’

Wat is een vertrouwenspersoon? Waarom bestaat dit fenomeen eigenlijk? En wat zijn de taken en bevoegdheden van deze functie? In de opleiding Vertrouwenspersoon van ZAKENWIJZER krijg je antwoord op al deze belangrijke vragen. De vertrouwenspersoon moet door een organisatie worden aangesteld in het kader van de Arbowet (artikel 4). Elke organisatie is dus verplicht om een actief beleid te voeren op het gebied van seksuele intimidatie, agressie en geweld. Een vertrouwenspersoon gaat zowel preventief als actief te werk ten aanzien van ongewenste omgangsvormen. Maar omgaan met ongewenst gedrag is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. Wat voor de één normaal is, is voor een ander ongepast.

Opleiding vertrouwenspersoon

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die vertrouwenspersoon zijn of gaan worden. Daarnaast is deze opleiding ook geschikt voor beleidsmedewerkers, HRM- en/of P&O-verantwoordelijken die zich willen ontwikkelen in dit onderwerp.

Onderwerpen in de opleiding Vertrouwenspersoon

De onderwerpen die onder andere terugkomen zijn:

  • Wat is het belang van een vertrouwenspersoon?
  • Wat is eigenlijk precies een vertrouwenspersoon?
  • Wetgeving omtrent de vertrouwenspersoon
  • Beleid maken
  • Verschillende vormen van ongewenst en ongepast gedrag
  • Werknemers begeleiden

Na de opleiding Vertrouwenspersoon kun je je taak doelgericht en met kennis van zaken uitvoeren. Ook ben je voorbereid op deze belangrijke verantwoordelijkheid.

Duur
De opleiding wordt gegeven in 1 dag.

Certificaat
Na de opleiding ontvang je het certificaat: ‘Opleiding Vertrouwenspersoon’.

Meer informatie?

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de opleiding vertrouwenspersoon. Ook vind je hier informatie over de prijs en locatie. Bel 088 5056020 of mail ons voor meer informatie.

New call-to-action

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte.