reboarding

Reboarding

Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde werkplek niet meer zal zijn zoals voorheen. Organisaties in het hele land werden geconfronteerd met economische tegenslag of ontslag van werknemers. Maar nu moeten ze misschien beslissen hoe ze hun werknemers weer terug kunnen brengen. En dat is precies waar reboarden voor staat.

Reboarding is een afkorting voor re-onboarding en omvat activiteiten die belangrijk zijn bij langdurige afwezigheid. Deze activiteiten omvatten:

  • Werknemers weer integreren in de cultuur op de werkplek
  • Technische en veiligheidstrainingen
  • Medewerkers op de hoogte houden van relevante wijzigingen
  • Medewerkers zo snel mogelijk weer aan de slag

Terugkeren naar kantoor en overgaan op een manier van hybride werken is en blijft een veranderproces. Veel organisaties staan nu voor deze transitie.

HR instrumenten infographic

Wil je alle HR zaken op een rij zetten binnen de organisatie? Wij hebben een overzicht gemaakt van alle belangrijke punten waar je als HR aan moet denken bij de instroom, doorstroom of uitstroom van personeel!

Download gratis onze infographic

Waarom is reboarding van belang?

Vanuit het productiviteitsoogpunt wil je als organisatie dat jouw medewerkers snel weer aan de slag kunnen. Om die reden moet je ervoor zorgen dat je werknemers op de hoogte zijn van beleidswijzigingen en verwachtingen ten aanzien van de functie. Daarnaast is het belangrijk dat jouw medewerker zich betrokken, welkom en opnieuw verbonden voelt met de organisatie. Het kan zijn dat ze zich ongemakkelijk voelen aangezien ze lang niet op kantoor zijn geweest. Hierbij hebben zij hun nieuwe collega’s bijvoorbeeld niet anders ontmoet dan via het beeldscherm. Het is dus van cruciaal belang om de tijd te nemen om opnieuw te leren verbinden met elkaar en emotionele steun te bieden waar nodig.

Medewerkers die te maken krijgen met reboarding

Is jouw organisatie klaar om te re-boarden?

Ben je klaar om meer te leren over re- en onboarding of wil je je trainingsprogramma op maat ontwerpen? We helpen je graag jouw boarding- processen effectief en efficiënt te laten verlopen. Neem contact met ons op!

Moet je een niet ideale kandidaat nou aannemen of niet?

Er is een groot tekort aan personeel. Dat is inmiddels geen nieuws meer, maar al een tijdje een hard gegeven. Bij schaarste beginnen al gauw allerlei principes te verschuiven. Noodzakelijkerwijs, zo is de verontschuldiging. Maar met het aannemen van ‘twee armen en twee benen’ blijft het de vraag of je hier nu problemen mee oplost,…

Stop met multitasking, zo doe je dat

Het fenomeen multitasking is provocerend en hardnekkig. Je kunt een aantal dingen tegelijk doen, waardoor je kostbare tijd bespaart. Waarom zou je dat niet doen?! Onderzoek door de jaren heen heeft aangetoond dat dit idee gewoon een misvatting is. Multitasken levert ons niet zoveel op. Integendeel. Het kost ons juist méér tijd. Onderzoek haalt ons…

6 Conflictsoorten en oplossingen voor op de werkplek

Conflicten zijn onvermijdelijk – het is een feit en hoort bij het leven. Geen twee mensen zijn hetzelfde, en wanneer onze verschillende motivaties, processen en doelen botsen, ontstaan ​​er conflicten. Conflicten zijn echter niet altijd iets om bang voor te zijn. Uit conflicten komen veranderingen. Als conflicten op de juiste manier worden opgelost, kunnen ze…

Relevante trainingen:

Opleiding personeelsmanagement

HR Basistraining

Veelgestelde vragen:

Wat betekent reboarding?

Reboarding is de voorbereiding op de terugkeer naar kantoor waarin medewerkers betrokken worden in de transitie naar een nieuwe realiteit.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!