SEO

Wellicht heb je ooit wel eens iets gehoord of gelezen over SEO. Dit begrip staat voor Search Engine Optimization, of terwijl zoekmachineoptimalisatie. Het houdt in dat je een website op een bepaalde manier inricht wat ervoor zorgt dat de zoekmachine hem beter kan lezen en op waarde kan schatten. Kortom: Een begrip waar je hedendaags als bedrijf niet meer omheen kan. Maar waar moet je nu precies beginnen om dit op een juiste manier in te zetten?

SEO optimalisatie toepassen op jouw website, waarom?

Over het algemeen leidt het verkeer vanuit organische resultaten tot meer conversie dan via bijvoorbeeld advertenties of social media. Dit komt doordat mensen bewust op zoek zijn naar een bepaalde dienst of product. Vanuit ervaring kunnen wij spreken dat hogere posities binnen bijvoorbeeld de zoekmachine Google daadwerkelijk resultaat opleveren.

Door de toenemende vereisten voor een goede website/webpagina word je als bedrijf als het ware gedwongen om serieus werk te maken van SEO. Doe je dit niet, dan zal je achter blijven met de posities van de zoekwoorden waarop jij juist gevonden wilt worden. Dit kan jouw bedrijf omzet kosten.

Gratis SEO scan

Wil je weten hoe jouw bedrijf er online voor staat als het gaat om de vindbaarheid? Vraag onze gratis SEO scan aan!
Vraag gratis een SEO scan aan

SEO stappenplan

Voordat je begint is het van belang om te weten waar je op dit moment als bedrijf staat. Een nulmeting. Op die manier kun je altijd de voortgang van jouw online inspanningen monitoren. Hulp nodig met het maken van een nulmeting? Vraag een gratis SEO scan aan via de knop hierboven!

Daarnaast is het belangrijk dat je de focus zoekwoorden van jouw bedrijf gaat bepalen. Op welke zoekwoorden wil je nu daadwerkelijk gevonden worden? En wordt er door jouw potentiële klant gezocht naar deze woorden? De uiteindelijke keuze van jouw zoekwoorden zal als basis fungeren van een toekomstige content strategie.

Weten welke stappen hierna volgen? Neem contact met ons op!

SEO optimaliseren

Uitbesteden aan SEO specialisten

Dat het bij veel bedrijven die dit soort inspanningen zelf doen niet goed gaat, is voor ons geen nieuwtje. Ervoor zorgen dat een website online goed vindbaar wordt is namelijk een vak apart. Onze specialisten zijn dagelijks bezig met alle ontwikkelingen die de online wereld doormaakt. Daarbij proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de laatste verwachtingen die zoekmachines zoals Google stellen. Zoekmachine optimalisatie is en blijft een lopend proces dat je niet van de een op de andere dag onder controle hebt. Daarom is het van belang om hier voldoende aandacht aan te blijven geven.

SEO abonnement afsluiten bij Zakenwijzer

Dat niet ieder bedrijf hetzelfde budget beschikbaar heeft voor online marketing inspanningen is natuurlijk vrij logisch. Om die reden hebben wij dan ook meerdere abonnementen opgesteld. Wij vinden het namelijk belangrijk dat bedrijven gaan starten met het investeren in de online vindbaarheid. Zoekmachine optimalisatie is een begrip geworden dat niet meer is weg te denken. Dus ook niet voor jouw bedrijf!

Benieuwd naar onze abonnementsvormen? Neem contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over!

Investeer vandaag nog in SEO marketing!

Heb je nog nooit aandacht besteed aan SEO marketing en denk je dat je er nu te laat mee bent? Niets is minder waar. Neem vandaag nog contact op met ons en werk gezamenlijk toe naar de successen die jij (online) wilt behalen! Het effectief in zetten van SEO resulteert namelijk in organisch websiteverkeer voor de lange termijn.

SEO in 2023

Dat online vindbaar worden en vooral blijven niet meer iets is dat je ‘er even bij doet’ is in het afgelopen jaar opnieuw duidelijk geworden. Bedrijven zijn, als gevolg van meerdere Google updates, hun goede posities verloren en weten zich online niet meer te onderscheiden. Dit vraagt om verandering en begint bij een goede voorbereiding…

Hoe zit het met de online zichtbaarheid van jouw site?

Het is geen geheim dat het steeds belangrijker wordt voor bedrijven om een effectieve online zichtbaarheid te hebben. Je website is meer dan alleen een digitaal visitekaartje – het is een kans om potentiële klanten te bereiken en je product of dienst te verkopen. Dus, hoe zit het met de online zichtbaarheid van jouw site?…

Alles wat je moet weten over de nieuwe Google update

De zoekmachine Google komt iedere maand weer met verbeteringen aan hun search console en in de maand augustus was dat niet anders. Sterker nog: de Google ‘’Helpful content’’ update is een van de grotere aanpassingen van dit jaar. In deze blog vertellen we jou hier meer over! Content gericht op mensen, niet op zoekmachines Het…

Veelgestelde vragen:

Wat betekent SEO?

SEO (Search Engine Optimization) is in feite alles wat je doet om ervoor te zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische zoekresultaten (niet-betaalde) van zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google en Bing.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van SEO?

Het SEO principe draait om 4 belangrijke aspecten:

  • Techniek (code en programmatuur van de website)
  • UX (User Experience; hoe ervaart de klant zijn bezoek)
  • Linkbuilding (Als de buitenwereld over jou spreekt, beschouwt Google je als relevant)
  • Content (Dagelijks/wekelijks nieuwe aanvoer van content met de juiste zoekwoorden zorgt voor een stijging van de online vindbaarheid)

Waarom is content belangrijk?

Hoe meer informatie (content) je deelt, hoe meer ‘voer’ er voor zoekmachines is om mee te werken. Als deze content goed aansluit bij de wensen en vragen van jouw klanten, dan zal je sneller hogere posities bij zoekresultaten behalen en dus sneller gevonden worden. 

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!