SEO

Wellicht heb je ooit wel eens iets gehoord of gelezen over SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, of terwijl zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat je een website op een bepaalde manier inricht wat ervoor zorgt dat de zoekmachine hem beter kan lezen en op waarde kan schatten. Kortom: Een begrip waar je hedendaags als bedrijf niet meer omheen kan. Maar waar moet je nu precies beginnen om dit op een juiste manier in te zetten?

Gratis SEO scan

Wil je weten hoe jouw bedrijf er online voor staat als het gaat om de vindbaarheid? Vraag onze gratis SEO scan aan!
Vraag gratis een SEO scan aan

SEO optimalisatie, waarom?

Over het algemeen leidt het verkeer vanuit organische resultaten tot meer conversie dan via bijvoorbeeld advertenties of social media. Dit komt doordat mensen bewust op zoek zijn naar een bepaalde dienst of product. Vanuit ervaring kunnen wij spreken dat hogere posities binnen bijvoorbeeld de zoekmachine Google daadwerkelijk resultaat opleveren.

Door de toenemende vereisten voor een goede website/webpagina word je als bedrijf als het ware gedwongen om serieus werk te maken van SEO. Doe je dit niet, dan zal je achter blijven met de posities van de zoekwoorden waarop jij juist gevonden wilt worden. Dit kan jouw bedrijf omzet kosten.

SEO stappenplan

Voordat je begint is het van belang om te weten waar je op dit moment als bedrijf staat. Een nulmeting. Op die manier kun je altijd de voortgang van jouw online inspanningen monitoren. Hulp nodig met het maken van een nulmeting? Vraag een gratis SEO scan aan via de knop hierboven!

Daarnaast is het belangrijk dat je de focus zoekwoorden van jouw bedrijf gaat bepalen. Op welke zoekwoorden wil je nu daadwerkelijk gevonden worden? En wordt er door jouw potentiële klant gezocht naar deze woorden? De uiteindelijke keuze van jouw zoekwoorden zal als basis fungeren van een toekomstige content strategie.

Weten welke stappen hierna volgen? Neem contact met ons op!

SEO optimaliseren

SEO specialisten

Onze specialisten zijn dagelijks bezig met alle ontwikkelingen die de online wereld doormaakt. Daarbij proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de laatste verwachtingen die zoekmachines zoals Google stellen. Zoekmachine optimalisatie is en blijft een lopend proces dat je niet van de een op de andere dag onder controle hebt. Daarom is het van belang om hier voldoende aandacht aan te blijven geven.

Is een mooie website laten bouwen goed genoeg?

Veel mensen denken dat het laten bouwen van een website en online marketing hetzelfde is. Het doel is voor jou misschien hetzelfde, je wilt gevonden worden met een ‘mooie website’. Maar ik kan je vertellen dat hier een groot verschil in zit. Een mooie website hoeft niet altijd SEO technisch goed te zijn, maar een…

6 dringende redenen om je marketing uit te besteden

Kijk om je heen en je ziet dat zo’n beetje elke organisatie op zoek is naar professionals en vakmensen. Tegelijk zien we wat een geweldige opgave dit is en iedereen in dezelfde vijver aan het vissen is… zonder iets te vangen. Los van de traditionele functies voltrekt zich nog een ander vacuüm. Nu eindelijk elke…

Online marketing vervult de positie van de traditionele verkoper

We hebben er nooit een geheim van gemaakt. Al enkele jaren zijn wij onze eigen organisatie dominant aan het digitaliseren en hebben wij online Marketing als een belangrijk speerpunt ingezet voor onze bestaande en nieuwe klanten. En met succes! De toekomst van ondernemend Nederland is meedogenloos aan het veranderen. Denken dat deze aanstormende ontwikkeling jouw…

Relevante trainingen:

Commerciële Binnendienst in Topvorm

Het nieuwe sales

Veelgestelde vragen:

Wat betekent SEO?

SEO (Search Engine Optimization) is in feite alles wat je doet om ervoor te zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische zoekresultaten (niet-betaalde) van zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google en Bing.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van SEO?

Het SEO principe draait om 4 belangrijke aspecten:

  • Techniek (code en programmatuur van de website)
  • UX (User Experience; hoe ervaart de klant zijn bezoek)
  • Linkbuilding (Als de buitenwereld over jou spreekt, beschouwt Google je als relevant)
  • Content (Dagelijks/wekelijks nieuwe aanvoer van content met de juiste zoekwoorden zorgt voor een stijging van de online vindbaarheid)

Waarom is content belangrijk?

Hoe meer informatie (content) je deelt, hoe meer ‘voer’ er voor zoekmachines is om mee te werken. Als deze content goed aansluit bij de wensen en vragen van jouw klanten, dan zal je sneller hogere posities bij zoekresultaten behalen en dus sneller gevonden worden. 

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!