Verzuimgesprek

Effectieve verzuimgesprekken zijn enorm belangrijk. Maar hoe voer je zo’n gesprek? En met welke geldende wetgeving heb je te maken? In deze training reiken we je praktische handvatten aan om verzuimgesprekken professioneel en met zelfvertrouwen te kunnen voeren. We behandelen zowel de communicatie als de wetgeving. Deze training wordt zeer praktijkgericht gegeven. De trainer haalt veel praktijkvoorbeelden aan en er is veel ruimte voor interactie en dialoog. In deze training krijg je cruciale tools aangereikt die noodzakelijk zijn voor het voeren van effectieve verzuim gesprekken. Ga deze gesprekken niet langer uit de weg en maak verzuim bespreekbaar!

Whitepaper psychisch verzuim

Bekijk in onze whitepaper de praktische tips voor het signaleren, bespreken en algemene informatie over psychische klachten.
Download gratis onze whitepaper

Onderwerpen verzuimgesprek

  • Wet Verbetering Poortwachter (WVP)
  • Verzuim t.o.v. gedrag
  • Wat mag je wel vragen en wat mag je niet vragen?
  • Communicatie
  • Het aannemen van een ziekmelding
  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Gesprekstechnieken
  • Werkafspraken maken
  • Omgaan met een onterechte ziekmelding

Doelgroep:

De training ‘Het Verzuimgesprek’ is bedoeld voor managers, leidinggevenden, HR-medewerkers, HR-managers en ondernemers die beter willen worden in het voeren van effectieve verzuimgesprekken en meer kennis willen opdoen over de Wet Verbetering Poortwachter.

Hand die een symbolische reeks van verzuim doorbreekt

Het Verzuimgesprek | Incompany

Het is ook mogelijk om de training incompany te laten verzorgen op je eigen bedrijfslocatie. Interesse? Neem dan contact met ons op via 088 505 6000 en informeer naar de mogelijkheden.

Inschrijven verzuimgesprek

Hier kun je je inschrijven voor de training ‘Het Verzuimgesprek’. Tevens vind je hier informatie over prijzen en data.

Deze training vindt plaats in Ridderkerk: Omgeving Dordrecht, Drechtsteden en Rotterdam.

Overige opleidingen & trainingen van ZAKENWIJZER BV?

ZAKENWIJZER biedt meer dan 40 verschillende opleidingen en trainingen aan. Een overzicht van al onze trainingen vind je hier.

Referenties

ZAKENWIJZER geeft al meer dan 20 jaar management- en communicatietrainingen. In de loop der jaren hebben wij een uitgebreid en divers klantenbestand opgebouwd. Bekijk hier enkele relaties van ZAKENWIJZER B.V.

Een RI&E als basis voor gezond en veilig werken

De Risico Inventarisatie en Evaluatie – oftewel de RI&E – vinden we belangrijk, zeker. Soms hebben we deze wel, soms hebben we deze ook helemaal nog niet, maar vaak moet er nog wel ‘iets’ mee. Verouderd vanwege de tijd, verouderd vanwege gewijzigde- of uitgebreide werkomstandigheden, niet getoetst of een plan van aanpak waar geen opvolging…

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Opeens zijn we in een storm terechtgekomen, zonder dat de ‘weersverwachtingen’ ons tijdig waarschuwden. We wisten het niet of wilden het niet weten. Aangiften van ongewenst gedrag en intimidatie vliegen ons inmiddels om de oren. Er vallen mensen van hun voetstuk waarvan we nooit hadden kunnen denken dat dit zou gebeuren. In ieder geval niet…

4 redenen waarom managers vakantietijd verplicht moeten stellen

Gemiddeld werken Amerikanen meer dan in welk ander land dan ook. Dit fenomeen geldt voor alle sectoren, functies en niveaus. Het heeft alles te maken met vakantietijd. Uit onderzoek bleek dat Europeanen gemiddeld 19% minder uren werken dan hun Amerikaanse collega’s. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat het hogere aantal vakantiedagen in Europa grotendeels het verschil…

Relevante trainingen

Verzuimmanagement

Burn-out Preventie

Veelgestelde vragen

Is een arbodienst wettelijk verplicht?

Ja, het werken met een arbodienst is verplicht. Werkgevers zijn verplicht ervoor te zorgen dat hun werknemers veilig en gezond kunnen werken. Wat dit precies betekent staat in de Arbowet, het Arbobesluit en de Arboregeling. Om deze wetten nauwkeurig na te leven moet iedere werkgever een arbobeleid voeren.

Waar moet je als bedrijf aan voldoen om een goed arbobeleid te voeren?

Er zijn een aantal onderdelen waar je aan moet voldoen. Wil je weten welke dit zijn? Download onze gratis checklist!

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!