Week van de RI&E 2022

Iedere onderneming met medewerkers heeft te maken met Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Veilig en gezond werken, dat zijn een van de belangrijkste dingen op de werkvloer. Er zijn veel risico’s die je kunt lopen als je van te voren niet de juiste stappen onderneemt. Als onderneming met personeel ben je dus volgens de Arbowet (artikel 5) verplicht de RI&E uit te voeren. In het kader van de week van de RI&E, zullen wij in deze week gratis tools en downloads met jou delen!

Wat is een Risico-inventarisatie en evaluatie?

Het hebben van een arbobeleid is verplicht voor bedrijven. De basis van dit beleid wordt gevormd door de risico-inventarisatie en evaluatie(RI&E). Dit is een inventarisatie van alle mogelijke risico’s die kunnen voorkomen op de werkvloer. Hierbij kun je denken aan fysieke risico’s of veiligheidsrisico’s. Dit zijn onder andere risico’s die betrekking hebben op valgevaar, gevaarlijke stoffen of het werken in een ongemakkelijke houding etc.

Een werkgever is dus verplicht om de risico’s van het werk te onderzoeken en deze op papier te zetten. Deze risico’s worden vervolgens gecategoriseerd tot een laag of een hoog risico. Daarmee ontstaat er een plan van aanpak wat – bij het naleven ervan – ervoor zorgt dat werknemers gezond en veilig kunnen werken.

Het doel van de RI&E gaat natuurlijk verder dan alleen het voldoen aan de wetgeving. Een effectieve RI&E geeft namelijk praktische handvatten om de arbeidsomstandigheden in jouw organisatie daadwerkelijk te verbeteren.

Wat doe je bij een bedrijfsongeval?

Het voorkomen van arbeidsongevallen is belangrijk voor het arbobeleid van werkgevers. Wat moet je als werkgever doen als er toch een arbeidsongeval plaatsvindt? 

Download gratis onze whitepaper

Checklist RI&E

Wat staat er in een RI&E? Wanneer moet het opnieuw getoetst worden en ben je verplicht dit te doen? In deze checklist staat alle belangrijke informatie rondom de RI&E opgenomen!

Download gratis checklist

Veiligheid

Voor wie ons gratis arbo seminar heeft gevolgd in 2020, weet dat hier 3 onderwerpen centraal stonden. Namelijk; gezondheid, veiligheid en verzuim. Het 2e deel van dit online seminar, veiligheid, heeft dan ook alles te maken met de RI&E. Eric Ijzerman legt in dit deel uit wat het belang is van veiligheid op de werkvloer. Bekijk hieronder blok 2 van het seminar!

Actie week van de RI&E 2022

Wij vinden dit een zeer belangrijk onderwerp en om die reden willen wij als arbodienst hier extra aandacht aan besteden. Ook dit jaar sluiten wij ons aan bij de Week van de RI&E. Dit jaar vindt deze plaats van 20 juni t/m 24 juni. In het kader van deze week zullen wij aandacht besteden aan dit belangrijke onderwerp. We zullen gratis downloads en tools met jou delen, zodat jij ten alle tijden op de hoogte bent van alles wat je moet weten.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!