Verzuimtraining

Met een verzuimtraining ontdek je hoe je daadwerkelijk in gesprek komt met zieke werknemers en hoe je hen kunt wijzen op inspanningsverplichtingen. In onze trainingen leren managers en HRM’ers essentiële kennis en vaardigheden voor het voeren van effectieve verzuimgesprekken.

Verzuimtraining leidinggevenden

Als Arbodienst weten we dat bedrijven waarin leidinggevenden zelf betrokken zijn bij het ziekteverzuim, een lager verzuimpercentage hebben. In vergelijking met bedrijven waarin alleen HR of de Arbodienst hiermee belast is, heeft het directe betrokken zijn van leidinggevenden en het tijdig aangaan van gesprekken bij (frequent) verzuim een positief effect op het ziekteverzuim.

Het is cruciaal dat leidinggevenden de nodige kennis en vaardigheden ontwikkelen om deze taak effectief uit te voeren.

Daarnaast moeten leidinggevenden zich ook meer bewust worden welke winst er behaald kan worden als zij hier (meer) tijd insteken. Veel managers zien dit helaas nog steeds als ‘gedoe’ dat ze liever aan HR overlaten, terwijl er ongekend veel geld bespaard kan worden wanneer je hierin investeert. Tijd voor bewustwording dus!

Training en Coaching bij Zakenwijzer

Bij ons kun je verschillende trainingen volgen op locatie, maar wij bieden ook altijd de mogelijkheid aan tot een maatwerk training! De trainingen worden gegeven door onze eigen casemanagers of specialisten uit het vak die de Arbowet volledig beheersen. Naast trainingsmogelijkheden, kun je bij ons ook verschillende coaching trajecten volgen.

Training op maat

Iedere organisatie is anders en daar hoort ook een unieke aanpak bij. Op basis van een intakegesprek stemmen we de belangrijkste leerdoelen af. Moet er vooral veel basiskennis omtrent wetgeving getraind worden? Of moet de nadruk liggen op gesprekstechnieken bij frequent verzuim?

Samen stemmen we een programma op maat af dat past bij jullie wensen, behoeften en vraagstukken. Hierbij is het ook mogelijk om verzuim gesprekken te oefenen met een trainingsacteur. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Coaching bij verzuim

Coaching bij verzuim een effectief instrument om medewerkers te helpen bij een duurzame verandering in leven en werk. Verkeerd gedrag en destructieve gedachten kunnen je letterlijk ziek maken. Wij bieden een succesvolle en praktische wijze van verzuim coaching aan, waarmee we medewerkers helpen gezond te functioneren.

Wanneer de verzuimende werknemers specifieke klachten hebben, zoals bijvoorbeeld burn-out gerelateerde klachten, schakelen we een specialistische burn-out coach in. Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden binnen jouw bedrijf!

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!