HR

Heb je wel eens nagedacht om bepaalde HR taken geheel of gedeeltelijk uit te besteden? Je hebt bijvoorbeeld iemand nodig die HR advies geeft bij een disfunctionerende medewerker of je wilt het proces van functionerings- en beoordelingsgesprekken verbeteren. Daarnaast kan het zo zijn dat er veel nieuwe functieprofielen omschreven moeten worden, of dat er een lastig conflict op de werkvloer moet worden opgelost. Wat jouw uitdagingen ook zijn, ZAKENWIJZER is dé businesspartner in HR om je in de volledige in- door- en uitstroom te ontzorgen!

  • Maximale inzet medewerkers
  • Persoonlijkheidstest
  • Werving en selectie
  • HR op afstand
HR

HR advies

Door de snel verantwoorde wetgeving wordt HR steeds complexer. Wij bieden jou ondersteuning in uiteenlopende vraagstukken.

hrm

Detacheren

Wij werken met HR adviseurs die op ieder niveau kunnen schakelen. Bekijk welke mogelijkheden passen binnen jouw organisatie!

werving en selectie voor dé ontbrekende plek

Werving en selectie

Op zoek naar professionals die tijdelijk jouw vraagstukken en projecten uit handen nemen? Bekijk onze diverse mogelijkheden!

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstest

Hoe goed ken jij je (potentiële) medewerkers? En zitten ze goed op hun plek? Maak gebruik van een persoonlijkheidstest!

Kosten arbodienst

Tarieven

Wij bieden verschillende vormen van HR dienstverlening aan. Keuze uit pakketten, maar ook diensten op maat! Bekijk onze tarieven.

Personeel

Bij HR is personeel het belangrijkste instrument van een organisatie. Er wordt nagedacht over de inzet van medewerkers, hoe zij gestuurd kunnen worden en hoe je de medewerkers kan motiveren. Als je als organisatie iemand aanwijst voor HR, kan iemand zich focussen op de maximale inzet van medewerkers. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met de volledige in-, door- en uitstroom. Zelfs voor het MKB. Want iedere organisatie met personeel heeft hiermee te maken.

Instroom, doorstroom of uitstroom van personeel 

Er is sprake van instroom op het moment dat je een nieuwe medewerker nodig hebt. Er is dan sprake van werving en selectie. Je moet een vacature opstellen, de doelgroep bepalen, de kanalen waarop je de vacature gaat plaatsen, je krijgt reacties waarop je kandidaten moet selecteren… noem maar op. En hiernaast is het gezond om een zo divers mogelijk personeelsbestand te hebben. Dit is belangrijk om bijvoorbeeld vergrijzing te voorkomen.

Nu deze medewerker in dienst is, komt de doorstroom kijken. Zit de medewerker op zijn plaats? Oefent hij de juiste functie uit? Heeft de medewerker genoeg uitdaging? Kan de medewerker het werk aan? In deze fase kijk je door middel van HR-instrumenten of de medewerker toe is aan verandering en/of persoonlijke groei van toepassing is. Als de huidige functie niet meer past bij de medewerker, moet er dus gekeken worden naar doorstroom.

Tenslotte is er in elke organisatie sprake van uitstroom. De reden van uitstroom kan verschillend zijn. Soms is het op initiatief van de medewerker, soms van de werkgever. De ene vorm van uitstroom is makkelijk te waarborgen en vraagt administratieve handelingen, de andere vorm van uitstroom vraagt meer aandacht. Als jij als werkgever namelijk de wegen wil scheiden, is het belangrijk kennis te hebben van de juiste wet- en regelgeving, zodat dit allemaal juridisch juist gebeurt.

Welke HR instrumenten zijn er?

Om de gehele in-, door- en uitstoom in orde te hebben, maak je gebruik van verschillende HR-instrumenten. Hierbij kan je denken aan de werving en selectie, functieprofielen, medewerkers tevredenheidsonderzoek, beoordelingscyclus, opleidingen en trainingen, medezeggenschap, loopbaantrajecten, exitgesprekken etc. Om jouw organisatie hier zo goed en helder mogelijk van dienst te zijn bieden wij verschillende vormen van HR dienstverlening aan. Hier is een keuze uit verschillende pakketten, maar uiteraard kunnen wij ook dienstverlening op maat aanbieden, zodat deze volledig voldoet aan jouw wensen.

HR afdeling in MKB

Veel organisaties in het MKB hebben geen medewerker aangesteld voor HR. Je wil je als ondernemer namelijk liever bezig houden met je corebusiness en je bent nog niet zo’n grote organisatie dat iemand de HR werkzaamheden er een beetje naast doet. Toch is HR iets wat om aandacht vraagt, want je hebt te maken met (veranderende) wet- en regelgeving en met de tevredenheid van jouw medewerkers, maar ook met de groei van jouw organisatie.

Je hebt natuurlijk ook in het MKB te maken met personeel. Ze hebben recht op salaris, vakantiedagen, vakantiegeld, (eventueel) promotie, (eventueel) bonussen, hun contracten moeten worden verlengd, er kunnen conflicten ontstaan, medewerkers verzuimen, er zijn verschillende vormen van uitstroom. Nou, noem maar op.

Wetgeving

Zo zijn er nog veel meer HR instrumenten die je tegen kan komen. En de wetgeving verandert hierin verandert heel vaak. Zo is bijvoorbeeld per 1-1-2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking getreden. Hier zijn belangrijke zaken in veranderd, zoals in het ontslagrecht, de transitievergoeding, de ketenbepaling, de hoogte van de WW-premie etc. Dit zijn allemaal veranderingen in het recht, die echt niet vergeten of over het hoofd gezien mogen worden.

Hiernaast zijn er ook huidige wet- en regelgeving die snel over het hoofd gezien kunnen worden, die van cruciaal belang zijn. Wist je bijvoorbeeld dat contracten nog niet altijd goed gedateerd worden, waardoor je de keten kan overschrijden? En wist je dat je een aanzegtermijn van een maand hebt bij het verlengen van een contract? Wist je dat je bij een vaststellingsovereenkomst altijd moet opnemen dat het vanuit het initiatief van de werkgever is? Allerlei zaken die mis gaan als je hier weinig of beperkte kennis in hebt.

HR adviseur

ZAKENWIJZER biedt de mogelijkheid om een HR adviseur voor een korte of langere periode op projectbasis in te zetten. De vorm hiervan wordt altijd op maat gemaakt, zodat we volledig wordt voldaan aan jouw eisen en wensen. Ook kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende pakketten. Als HRM’er moet je in staat zijn om verschillende soorten rollen in te kunnen nemen. Is er behoefte aan administratief HR op orde te hebben, of moet er meer strategisch gekeken worden? Onze HR adviseur kan op zowel strategisch als operationeel niveau werkzaam zijn en kan zich focussen op het proces en/of menselijke kant. Waar jouw wensen ook maar liggen, onze HR adviseur past zich hierop aan.

Bij voorbaat worden er eerst gesprekken gevoerd om de organisatie en cultuur goed te leren kennen en kan ervoor gekozen worden om bij jou op de locatie te werken of dat er vanuit ZAKENWIJZER wordt gewerkt. Dit doen we altijd in overleg, daar maken wij graag goede afspraken over.

HR instrumenten overzicht

Wil jij altijd een document bij de hand hebben waarin alle belangrijke HR instrumenten staan? Denk hierbij aan alles waar je moet denken bij de instroom, doorstroom of uitstroom van personeel.
Download gratis infographic

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!