Leiderschap

Geweldige organisaties hebben geweldige leiders. Het andere is ook waar. Bij moeizame en mankerende organisaties ontbreekt effectief leiderschap. Leiderschap maakt het verschil. Maar om het verschil te maken vraagt dat veel van jou als ondernemer. Om in een wereld – die nauwelijks is bij te houden – steeds de juiste beslissingen te nemen is geen geringe opgave. Al je mensen gemotiveerd en betrokken houden voelt soms als een mission impossible. Steeds zelf als leider wel het juiste willen doen maar daar vervolgens net even te vaak niet in slagen voelt als persoonlijk falen.

Leiderschap van een andere soort

De wereld heeft leiders en ondernemers van een andere soort nodig. Ook jouw bedrijf heeft nieuw leiderschap nodig. De nieuwe vragen die morgen op ons afkomen, kunnen we nu eenmaal niet invullen met de antwoorden van gisteren. We vragen veel van onze medewerkers. Maar als jij het als leider niet kan voordoen, kunnen zij het niet nadoen. Het management van bedrijven staat voor geweldige vraagstukken en uitdagingen. Dat maakt aan de ene kant ondernemen zo leuk. Maar vraagt ook richtinggevend leiderschap. Ga er maar aan staan!

En als we het nou eens samen doen?

Als het eenzaam voelt aan de ‘top’ en als leider, is het tijd om over ‘samen’ na te denken. Je kunt zoveel meer als je besluit het niet langer alleen te doen. Als je de moed hebt om advies en wat hulp te accepteren. Wat zou het voor jou en je organisatie betekenen als je regelmatig kon sparren met een professional. Één die je vertrouwt, die jouw organisatie kent en daadwerkelijk verder helpt. Samen kunnen we zoveel meer.

Leiderschapscoaching

Leiderschap is het vermogen om mensen én de organisatie boven zichzelf uit te tillen. De belangrijkste leiderschap- en managementdenkers zijn het over een ding wel eens: excellent leiderschap is in staat om mensen te bewegen tot gedrag wat we niet voor mogelijk hadden gehouden. Effectieve leiders zijn in staat zichzelf, hun werknemers en de organisatie op hun bestemming te brengen. Maar hoe kun je zo’n effectief leider worden? Het eerlijke antwoord is: door werk te maken van het structureel ontwikkelen van jouw persoonlijk leiderschap. Samen met jouw persoonlijke leiderschapscoach werken aan nieuw leiderschap.

Training en opleiding

We hebben (te) lang gedacht dat wij mensen kunnen managen. Maar de snel veranderende wereld heeft ons hardhandig wakker geschud. Processen moet je managen… niet mensen! Werknemers en teams zijn uitstekend in staat zichzelf te managen. Maar daar is nieuw leiderschap voor nodig. Leiderschap van een andere soort. Leiderschap wat buiten de traditionele kaders durft te denken en te doen. Albert Einstein wist het al: ‘Je kunt een probleem niet oplossen met dezelfde manier van denken als het veroorzaakt heeft’. Ga de uitdaging en maak jezelf beschikbaar voor nieuw leiderschap door structureel te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als leider. Want leiders 2.0 zijn de rolmodellen van morgen.

MKB support

Hou op alle ballen in de lucht te houden door je met kennis bezig te houden die niets met je corebusiness te maken heeft. Kennis die ongelofelijk belangrijk is voor je organisatie, maar niet je eerste liefde is. Overweeg serieus dit niet langer zelf in je bedrijf te organiseren en deze processen zelf in eigen huis aan het rollen te krijgen en te houden. Ga de uitdaging aan buiten je kaders te denken en te doen. Door op te houden jezelf en je organisatie te belasten met dat waar je niet goed in bent.

Nieuw leiderschap is het antwoord op een nieuwe wereld en een nieuwe economie. De effectiviteit van jou als leiders zal de belangrijkste verschilmaker zijn en blijven. Laten we samen het verschil maken!

Groei in Management en Leidinggeven

Leidinggeven in de Praktijk 1

Vragen?

Voor meer informatie over onze diensten kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!