• Al 25 jaar dé expert
  • De beste trainers
  • Persoonlijke aandacht
  • Niet harder, maar slimmer!

Vertrouwenspersoon

8 november 2024 - 1 dag
675,-

Verdiepingstraining Vertrouwenspersoon

4 juni 2024 - 1 dag
675,-

Verzuimmanagement

1 dagdeel
Op aanvraag

Leidinggeven in de Praktijk 1

4 dagen
Op aanvraag

Leidinggeven in de Praktijk 2

4 dagen
Op aanvraag

Groei in Management en Leidinggeven

10 dagdelen
Op aanvraag

Masterclass ‘Leiderschap in één dag’.

1 dag
Op aanvraag

Timemanagement

2 dagdelen
Op aanvraag

Verandermanagement

2 dagdelen
Op aanvraag

Leiderschap van een andere soort

4 dagdelen
Op aanvraag

Persoonlijk leiderschap

2 dagdelen
Op aanvraag

Situationeel Leiderschap

2 dagdelen
Op aanvraag

Personeelsgesprekken

2 dagdelen
Op aanvraag

Zelfleiderschap

1 dagdeel
Op aanvraag

Psychologie

1 dagdeel
Op aanvraag

Training volgen

Met de trainingen van ZAKENWIJZER haal je het beste uit elk team en individu. Het succes van je organisatie staat of valt uiteindelijk met de persoonlijke groei van mensen. ZAKENWIJZER biedt meer dan 50 praktijkgerichte trainingen aan in uiteenlopende kennisgebieden. Hiermee investeer je in het kostbaarste bezit van je organisatie: Je mensen!

In al onze trainingen werken wij met een succesvolle, praktische en bewezen methode. Wij nemen altijd de praktijk van onze deelnemers als belangrijkste uitgangspunt. Daarnaast weten onze trainers als geen ander hoe zij hun deelnemers aan het begin van de training direct op het puntje van hun stoel kunnen krijgen (in de ‘leerstand’). We laten de deelnemers het volgende écht ervaren: ‘what’s in it for them’. Zo zorgen wij ervoor dat deelnemers direct intrinsiek gemotiveerd zijn om het maximale uit hun training te halen. Dat is ons vak!

Theorie behandelen wij altijd beknopt. Het is bewezen dat het niet effectief is om deelnemers te lang te laten luisteren. Wij kiezen dus nooit voor lange monologen. Theorie behandelen we kort, bondig en interactief. Vervolgens gaan we vooral praktisch aan de slag, zodat deelnemers het nieuwe gedrag leren toepassen in de training. Via deze aanpak hoeven deelnemers dus niet voor het eerst te gaan experimenteren in ‘het echte leven’, maar hebben ze al ervaring opgedaan in de training. Zo verlaten onze deelnemers altijd gemotiveerd en met zelfvertrouwen de training.

We beschikken over een groot arsenaal aan werkvormen om deelnemers praktijkervaring op te laten doen. Wanneer we met rollenspellen aan de slag gaan zorgen we uiteraard altijd dat dit op een veilige, leuke en ontspannen manier gebeurt. Dus zeker geen ongemakkelijke en geforceerde situaties. Leren is een feest en onze deelnemers moeten dit ook zo ervaren. We hebben uiteenlopende mogelijkheden (met en zonder trainingsacteur) om deelnemers te laten leren op een manier die bij hen past.

Samengevat: Al onze trainingen zijn….

  • Praktijkgericht: Wat je vandaag leert, pas je morgen toe.
  • No-nonsense: Geen zweverige theorieën maar een resultaatgerichte en pragmatische aanpak.
  • Een feest om te volgen! Alle trainingen worden enthousiast en met passie voor mensen gegeven.

Incompany training

Naast trainingen op basis van open inschrijving en 1 op 1 trainingen verzorgen wij ook incompany trainingen op maat. Op basis van een intakegesprek met de opdrachtgever brengen wij helder in kaart wat de wensen zijn van de klant. Tijdens deze intake proberen wij zo specifiek mogelijk te achterhalen wat het verschil in gedrag is tussen de huidige situatie en de gewenste situatie. Op basis van dit intakegesprek maken wij een programma op maat ,dat aansluit op de wensen van de klant. Hierbij houden wij uiteraard rekening met bedrijfscultuur, kernwaarden en het opleidingsniveau van de deelnemers. Om het langetermijneffect van de training te waarborgen beschikken wij over diverse borgingsprogramma’s.

Bij incompany trainingen gaan we als volgt te werk:

  • Intake
  • Programma op maat maken
  • Uitvoering van de training
  • Evaluatie, advies & borging langer termijn

Maatwerk trainingen vinden veelal plaats op locatie van de opdrachtgever. Het is echter ook mogelijk om een maatwerktraining plaats te laten vinden op de trainingslocatie van ZAKENWIJZER in Ridderkerk. Wij beschikken over eigen modern ingerichte trainingsruimtes waarin alle professionele faciliteiten voor handen zijn. Het grote voordeel hiervan is dat deelnemers even uit hun ‘werkomgeving’ zijn en zich daardoor beter kunnen focussen op de training.

Oefenen met een trainingsacteur

Bij bepaalde trainingen is het zeer effectief om praktijksituaties te oefenen met een trainingsacteur. Een leuke en veilige manier om met een trainingsacteur aan de slag te gaan is middels het ‘regie model’. Allereerst speelt de trainer samen met een trainingsacteur een herkenbare situatie voor. Deze ‘scène’ gaat bewust fout. Aan het einde van deze scène vraagt de trainer de deelnemers om feedback. Wat ging er niet goed? Deelnemers geven tips en adviezen (een interventie in de scène). Op basis van deze interventie spelen de trainer en de acteur dezelfde scène nog een keer zodat deelnemers kunnen zien welke impact hun interventie heeft.

Op deze manier ontstaat er een leuke interactie en kunnen ze nieuw gedrag ‘uitproberen’. Vervolgens worden de deelnemers uitgedaagd om hun feedback zelf ‘uit te proberen’ op de acteur. Zo kunnen zij veilig experimenteren met het nieuwe gedrag en zelf ervaren wat wel en niet werkt. Deze manier van oefenen werkt enorm effectief.

KENNEN, KUNNEN, WILLEN, ZIJN

Het doel van een training is altijd een positieve gedragsverandering. Maar waar moet je allemaal op letten als je een succesvolle gedragsverandering wilt realiseren? Bij ZAKENWIJZER kijken we naar 4 aspecten, namelijk: Kennen, kunnen, willen en zijn.

Kennen

Bij ‘kennen’ gaat het om kennis. Wat moeten deelnemers weten wat ze nu nog niet weten? Je moet immers iets eerst weten (kennen) voor je het kunt gaan toepassen in de praktijk.

Kunnen

Bij ‘kunnen’ gaat het om vaardigheden. Dus het kunnen toepassen van hetgeen je hebt geleerd. Je gaat dus oefenen, trainen, toepassen evalueren etc.

Willen

Bij ‘willen’ gaat het om motivatie. Als je iets weet en in staat bent om het succesvol toe te passen in de praktijk betekent dit nog niet automatisch dat mensen het ook gaan doen. Motivatie en persoonlijke overtuigingen zijn hierin doorslaggevend. Het is belangrijk dat ook hier aandacht voor is in de training. Persoonlijke coaching is ook een effectief middel om te werken aan ‘willen’.

Zijn

Bij ‘zijn’ gaat het vooral om persoonlijkheid. Wie ben ik? Een training is nooit bedoeld om iemands persoonlijkheid te veranderen. Wel is het zeer effectief om vooraf beter te begrijpen wie iemand is en wat zijn persoonlijkheid is. Wat zijn talenten en valkuilen? Om dit beter te begrijpen en het rendement van je training te vergroten kan het erg nuttig zijn om iemand vooraf te testen. Kijk hier voor meer informatie over de persoonlijkheidstest.

Een voorbeeld:

Je kunt een boek lezen over tennissen en alles weten over deze sport (kennen). Dit betekent echter nog niet dat je deze sport ook goed beheerst (kunnen). Hiervoor is training nodig! Maar als je regelmatig moet trainen heb je wel motivatie nodig (willen). Persoonlijke motivatie is doorslaggevend voor succes. Maar hoeveel je ook traint….. De ene persoon heeft soms meer aanleg dan de ander om deze sport goed te beheersen (zijn). Wanneer deze sport jou minder goed afgaat, heb je waarschijnlijk aanleg om ergens anders heel goed in te worden.

Vragen?

Voor meer informatie over trainingen kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!