Coaching

Het is onze passie om mensen verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarom biedt ZAKENWIJZER diverse vormen van coaching aan.

Wat is coaching?

Coaching is een krachtig instrument om mensen te helpen in het stellen van doelen en het behalen van deze doelen. Coaches van ZAKENWIJZER weten de juiste vragen te stellen en houden je een spiegel voor. We gebruiken technieken die deelnemers aan het denken zetten om uiteindelijk zelf een oplossing te creëren.

Naast persoonlijke coaching bieden we ook teamcoaching aan om te werken aan teamontwikkeling. Met onze coachingstrajecten helpen wij mensen en teams zodat ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen en nog meer kunnen worden wie ze zijn. ZAKENWIJZER biedt diverse vormen van coaching aan, namelijk:

Resultaat in 3 maanden

Een gedragsverandering kost tijd. Er bestaat geen ‘quick fix’. Daarom bestaan onze coachtrajecten uit 6 sessies, verspreidt over 3 maanden. Wanneer de kandidaat gemotiveerd is om aan zijn persoonlijke doelstellingen te werken is er altijd een waarneembaar resultaat zichtbaar in drie maanden. Lees meer hierover in ons blog.

Uiteraard stellen we ons flexibel op. Wanneer we in de loop van het coachtraject ervaren dat een andere spreiding van de sessies beter past, dan kunnen we dat in onderling overleg altijd afspreken.

Alleen betalen voor resultaat

Het resultaat van een coachtraject staat of valt bij het ‘zelf willen’ van de deelnemer. De deelnemer kan daarom na het eerste gesprek het traject annuleren wanneer hij bijvoorbeeld geen klik ervaart met de coach. De coachee kan dus aan het einde van het eerste gesprek zelf bepalen of hij de resterende vijf sessies wel of niet wil blijven volgen.

Daarom is het belangrijk dat de coach in het eerste gesprek de ‘juiste snaar’ weet te raken, zodat de deelnemer direct ervaart dat hij écht geholpen gaat worden. Indien de deelnemer het traject toch wil beëindigen, betaalt de opdrachtgever alleen de eerste sessie en worden de resterende sessies gecrediteerd. Je betaalt dus alleen het volledige bedrag wanneer de deelnemer ook daadwerkelijk gemotiveerd is om aan zijn persoonlijke doelen te werken.

Online Coaching

Het is ook mogelijk om een coachtraject (of een deel van een coachtraject) op afstand te volgen. Inmiddels hebben steeds meer mensen en organisaties positieve ervaringen met online coaching / ontwikkeling. Omdat een coachtraject meestal in korte sessies wordt gegeven is online coaching ook erg praktisch, omdat je geen reistijd hebt naar de coachlocatie. Efficiënt en zonder kwaliteitsverlies! Via Zoom, Skype of een ander programma waar je graag mee werkt zijn we je graag van dienst. Wil je meer weten over online coaching? Klik hier voor meer info.

Waarin kan ik mij laten coachen?

Coaching is altijd maatwerk! Het leerdoel van de coachee staat centraal. Dit kan zeer uiteenlopend zijn en variëren van persoonlijke / kwetsbare uitdagingen tot het aanreiken praktische tools. De ene persoon moet werken aan zelfvertrouwen, terwijl de andere persoon een sparring-partner nodig heeft op het gebied van leiderschap. In onze coachtrajecten kunnen we o.a. met de onderstaande thema’s aan de slag gaan.

 • Persoonlijk leiderschap
 • Zelfvertrouwen / zelfbeeld
 • Assertiviteit en grenzen stellen
 • Management & Leidinggeven
 • Communicatie (intern en extern)
 • Stress en angst
 • Burn-out
 • Boosheid en woede
 • Loopbaan ontwikkeling
 • Commercie
 • Feedback (durven) geven
 • Samenwerken met verschillende persoonlijkheden
 • Destructieve gedachtepatronen
 • Persoonlijke effectiviteit

Leiderschapsvaardigheden voor teamleiders en managers

In dit blog duik je diep in de cruciale leiderschapsvaardigheden die iemand transformeren van louter titelhouder tot een effectieve teamleider. Met 31 essentiële vaardigheden begeleiden we je bij het combineren van de organisatie, houding en gedrag, bedrijfsvoering en psychologie om teamexcellentie te bereiken. Leerpunten voor managers Leiderschap is meer dan alleen een titel; het vraagt…

4 managementstijlen om je team te leiden; welke past bij jou?

Duik met dit blog in de wereld van managementstijlen. Je ontdekt vier primaire managementmethoden en krijgt een dieper inzicht in hun effecten op het teammoreel, de productiviteit en de algehele betrokkenheid. Belangrijkste leerpunten: Democratisch management waardeert feedback, terwijl autocratische stijl beslissingen centraliseert. Transformationele managers streven naar groei, terwijl coaching managers prioriteit geven aan teamontwikkeling. Visionair…

Zelfontwikkeling: zo pak je dat het beste aan

Dat de wereld niet stil staat is een feit. We bevinden ons in een sneltrein van veranderingen. Politieke, technologische en educatieve ontwikkelingen zijn slechts een paar voorbeelden van de veranderingen die we elke dag weer zien. Hoewel mensen hoger opgeleid zijn dan ooit, bereid ons huidige onderwijssysteem mensen bij lange na niet voor op de…

Vragen?

Voor meer informatie over training of coaching kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!