Coaching bij verzuim

Onderzoek heeft het ons al meerdere malen ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat 80% van het ziekteverzuim in Nederland is gerelateerd aan gedrag! Dit betekent overigens niet dat 80% van deze ‘verzuimers’ helemaal niet ziek is. Van verkeerd gedrag kun je wel degelijk letterlijk en figuurlijk ziek worden. Aandacht voor gedrag bij ziekteverzuim is dus van cruciaal belang.

Bedrijfsarts of coach?

Daarom is het toch vreemd dat in ‘Arboland’ in de meeste gevallen alleen de bedrijfsarts (als eerste) wordt ingezet. Zeker omdat er vaak juist veel meer aan de hand is dan ziekte alleen. We kunnen ons veel beter gaan voelen als we anders leren denken en bepaalde zaken in ons leven anders vorm gaan geven. En daarin kan een coach soms meer betekenen dan een bedrijfsarts alleen.

Coaching bij verzuim is daarom een effectief instrument om medewerkers te helpen bij een duurzame verandering in leven en werk. Verkeerd gedrag en destructieve gedachten kunnen je letterlijk ziek maken. ZAKENWIJZER biedt een succesvolle en praktische wijze van verzuim coaching aan, waarmee we medewerkers helpen gezond te functioneren.

Werkwijze coaching

In eerste instantie plannen we zes coachsessies van 1,5 uur per sessie, verspreidt over drie maanden. De coachsessies worden meestal uitgevoerd door onze casemanagers. Onze casemanagers zijn opgeleid om de juiste vragen te stellen, mensen aan het denken te zetten en waar nodig ook te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en inspanningsverplichting. Wanneer de verzuimende werknemers specifieke klachten hebben, zoals bijvoorbeeld burn-out gerelateerde klachten, schakelen we een specialistische burn-out coach in.

Preventief coachen
Je hoeft niet te wachten tot iemand ziek is om coaching bij verzuim in te zetten. Je kunt ons ook inschakelen bij een frequent verzuimer die om dit moment gewoon aan het werk is. Voorkomen is immers beter dan genezen. Twijfel je of dit de juiste timing is voor coaching bij verzuim? Bel ons gerust! We denken graag met je mee. Je kunt onze casemanagers bereiken via 088-5056000.

Resultaat coaching bij verzuim

Het resultaat bij coaching staat of valt bij de motivatie van de deelnemer. Je kunt iemand niet tegen zijn wil in coachen. Daarom biedt ZAKENWIJZER het ‘go or no go gesprek’ aan. Dit is het eerste gesprek van de geplande zes sessies. De deelnemer kan aan het einde van dit gesprek zelf kiezen of hij de overige vijf sessies wil blijven volgen. Met de juiste klik en motivatie zal dit zeker gebeuren.

Belangrijk is dat de coach in het eerste gesprek de ‘juiste snaar’ weet te raken zodat de deelnemer ervaart dat hij écht geholpen wordt. Kiest de deelnemer hier niet voor dan betaalt de opdrachtgever alleen de eerste coachsessie. Via deze route betaal je als werkgever alleen het volledige bedrag wanneer de werknemer ook gemotiveerd aan de slag gaat met zijn persoonlijke uitdagingen.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!