Verandermanagement

Verandermanagement wordt steeds belangrijker voor organisaties. Als je niet verandert mis je de aansluiting op wereld die razendsnel aan het veranderen is. De houdbaarheidsdatum van businessmodellen wordt ook steeds korter. Veranderen is daarom geen keuze meer, maar noodzakelijk voor langer termijn succes. ZAKENWIJZER is dé partner in verandermanagement om je hierbij te helpen.

Veranderen

Veel onderzoeken laten zien dat meer dan de helft van alle veranderprocessen in bedrijven mislukken. Dat zijn confronterende cijfers! Veranderen is vooral lastig omdat het te maken heeft met gedrag. Als mensen niet veranderen, verandert er niets. Om succesvol te zijn in verandermanagement moet je eerst anders leren denken. Daarnaast is veranderen ook een werkwoord. Je moet het ook gewoon gaan doen! Succesvol veranderen komt je dus niet aanwaaien. Het veranderen van je organisatie doe je er ook niet een beetje bij. Verandermanagement is een vak apart! ZAKENWIJZER beschikt over kennis en ervaring om een verandertraject succesvol te laten slagen. Het is onze passie om mensen en organisaties op hun bestemming te brengen. Lees meer.

Reorganisatie

Soms hebben organisaties geen keus en moeten ze reorganiseren. Maar hoe doe je dat? Reorganisaties zonder draagvlak zijn namelijk gedoemd te mislukken. Mensen veranderen alleen mee als ze dat zelf willen. Een organisatiecoach helpt je om een reorganisatie succesvol te realiseren en mensen ‘mee te krijgen’. Dit kan o.a. door middel van teamcoaching. Een échte reorganisatie draait niet alleen om strategie en structuur. Het gaat vooral om het veranderen van gedrag! Teamontwikkeling is hierin een belangrijk instrument. Organisatiecoaches betrekken alle medewerkers in het verandertraject zodat zij uiteindelijk zelf de dragers van deze reorganisatie worden. Reorganiseren doe je niet alleen. Je doet het samen!

HR adviseur

Uiteindelijk draait het in het elke organisatie om mensen. Mensen maken het verschil! Dat HRM alleen een sociale functie heeft is achterhaald. De HR adviseur is medeverantwoordelijk voor het bedrijfsresultaat. Het is een belangrijke managementfunctie binnen een organisatie die een onmisbare bijdrage levert aan het behalen van doelstellingen. De HR adviseur heeft dus een grote verantwoordelijkheid. Daarnaast is HR ook een vakgebied waarbij steeds meer complexe wetgeving om de hoek komt kijken. Daarom wordt een professionele HR adviseur met kennis van zaken steeds belangrijker! Lees meer.

Tot slot

Verandertrajecten en reorganisaties raken de gehele organisatie. Daarom vraagt verandermanagement kennis en ervaring van meerdere bedrijfsdisciplines. ZAKENWIJZER is niet alleen partner in verandermanagement, maar ook op vele andere organisatieonderdelen. We kunnen je breed van dienst zijn. Laten we samen doen waar we het beste in zijn. Jij de corebusiness waar je alles van weet. Wij de andere organisatieonderdelen. Zo bouwen we samen aan een succesvolle en winstgevende organisatie. Lees meer.

Meer informatie
Wil jij ook succesvol een verandering realiseren? Klik op onderstaande button voor meer informatie of bel ons voor een oriënterend gesprek via 088 – 505 6000.

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte