Leiderschapscoaching

Leiders maken het verschil in organisaties. Leiderschap is het vermogen om mensen én de organisatie boven zichzelf uit te tillen. De belangrijkste leiderschaps- en managementdenkers zijn het over een ding wel eens: excellent leiderschap is in staat om mensen te bewegen tot gedrag wat we niet voor mogelijk hadden gehouden. Effectieve leiders zijn in staat zichzelf, hun werknemers en de organisatie op hun bestemming te brengen. Maar hoe kun je zo’n effectief leider worden? Het eerlijke antwoord is: door werk te maken van het structureel ontwikkelen van jouw persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk leiderschap

Voor leiders is het belangrijk dat zij de vraag durven te stellen: wat voor leider ben ik? Maar er is ook moed voor nodig om de confrontatie aan te gaan v.w.b. de eerlijke antwoorden. Mankerende leiders zijn in meer of mindere mate destructief voor de organisatie. Maar ook voor werknemers. Je kunt als leider nu eenmaal niet van je werknemers eisen, waartoe jijzelf niet in staat bent. Want als jij het als leider niet kan voordoen, kunnen zij het niet nadoen.

Leiderschapscoaching

Zodra leiders begrijpen dat zij niet af zijn, ligt de weg open om het instrument coaching serieus te overwegen. In een veilige en vertrouwde omgeving samen met een professionele executive coach groeien in effectief leiderschap. Leiderschapscoaching is de snelste en krachtigste manier om van mensen effectieve leiders te maken.

De kern van leiderschapscoaching

Centraal in leiderschapscoaching staat:

  1. Groeien in de effectieve persoonlijke eigenschappen van een succesvol leider
  2. Het realiseren van uitdagende organisatiedoelen en excellente persoonlijke prestaties. Daarnaast sparren de leiderschapscoach en de coachee over praktische kwesties en vraagstukken die impact hebben op de leider en de organisatie.

Voor wie is leiderschapscoaching?

Het woord leiderschap wordt soms nogal eens eng ingevuld. Maar naast de ondernemende directeur/eigenaar, de ambitieuze CEO, de leidinggevende manager en staffunctionarissen, is leiderschapscoaching geschikt voor iedereen die verantwoordelijkheid draagt voor mensen.

Werken aan persoonlijke ontwikkeling

Toen we in de wieg lagen wisten we niets. De rest hebben we van anderen geleerd. Niet gek dus als jij een belangrijke leiderschapsrol vervult, je wel een beetje hulp kan gebruiken. De belangrijkste bedreiging van persoonlijke ontwikkeling ben je tenslotte zelf. Structurele ontwikkeling in leiderschap door coaching is effectief en direct praktisch georiënteerd en toepasbaar.

De eerste stap:

Het is belangrijk dat er een goede match en chemie is tussen de leiderschapscoach en de leider als coachee. Daarom is een eerste oriëntatie de juiste start. In een verkennend persoonlijk gesprek kan snel duidelijk worden hoe leiderschapscoaching effectief kan worden ingezet. Naast vaste periodieke persoonlijke en/of online coachsessies, is er vanzelfsprekend de mogelijkheid maatwerk afspraken te maken.

Wil je meer weten en je verder oriënteren over leiderschap? Lees onze blogs over leiderschap en management.

Het opschalen van je bedrijf: Hoe doe je dat?

Dat is waar elke ondernemer op hoopt: je bedrijf bloeit. Jouw klanten zijn tevreden en je omzetprognose nog beter. Je ziet meer potentiële leads aan de horizon, en iedereen vertelt je dat het tijd is om ‘op te schalen’. Maar wat is de volgende stap? Voor kleine bedrijven ziet groter er misschien beter uit, maar…

Kunnen goede bedrijven geweldige bedrijven worden? En zo ja, hoe?

Met tot nu toe meer dan vier miljoen verkochte exemplaren, is Good to Great van Jim C. Collins een van de best verkochte managementboeken aller tijden. De internationale bestseller richt zich op hoe zowel middelmatige als goede bedrijven hun stagnerende status-quo kunnen overstijgen om geweldige organisaties te worden. Na een MBA-studie aan Stanford, zag Collins…

Vastzitten in je hoofd: Wat kun je er tegen doen?

Soms laat iets je helemaal vastzitten. Je staat voor een doel of project dat je moet of wilt afmaken, maar loopt met je hoofd tegen een muur. Je weet het gewoon niet meer. Op dit punt heb je twee keuzes om uit te kiezen. Je eerste keuze Je besluit om maar door te ploeteren. Het…

Vragen?

Voor meer informatie over training of coaching kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!