Verzuimtrainingen

Hoe kom ik écht in gesprek met mijn zieke werknemer? Durf ik hem/haar te wijzen op zijn inspanningsverplichting? Wat mag ik nu wel en niet vragen? In onze verzuimtrainingen leren wij managers en HRM’ers kennis en vaardigheden die cruciaal zijn voor het voeren van een effectief verzuimgesprek.

Waarom verzuim trainingen?

Als Arbodienst weten we uit ervaring dat bedrijven waarin de lijnmanagers zelf betrokken zijn bij het ziekteverzuim een lager verzuimpercentage hebben ten opzichte van bedrijven waarin alleen HR of de Arbodienst zich hier mee bezig houdt. Wanneer je als direct leidinggevende zelf betrokken bent en tijdig het gesprek aangaat met je mensen bij (frequent) verzuim, heeft dat een positief effect op het ziekteverzuim. Daarom is het belangrijk dat leidinggevenden kennis en vaardigheden ontwikkelen om ook dit onderdeel van hun managementtaak goed onder de knie te krijgen.

Daarnaast moeten leidinggevenden zich ook meer bewust worden welke winst er behaald kan worden als zij hier (meer) tijd insteken. Veel managers zien dit helaas nog steeds als ‘gedoe’ dat ze liever aan HR overlaten, terwijl er ongekend veel geld bespaard kan worden wanneer je hierin investeert. Tijd voor bewustwording dus!

Open training

Je kunt je als individu inschrijven op onze training verzuimmanagement. Samen met andere deelnemers leer je in één middag de nodige basiskennis omtrent de Arbowetgeving en krijg je praktische tools voor het voeren van verzuimgesprekken. De training wordt enthousiast gegeven door een ervaren trainer / casemanager. Meer informatie over deze training en data waarop je kunt deelnemen vind je hier.

Incompany training

Het is ook mogelijk om een verzuimtraining op maat te organiseren op jouw bedrijfslocatie. Op basis van een intakegesprek stemmen we de belangrijkste leerdoelen af. Moet er vooral veel basiskennis omtrent wetgeving getraind worden? Of moet de nadruk liggen op gesprekstechnieken bij frequent verzuim?

Samen stemmen we een programma op maat af dat past bij jouw wensen. Hierbij is het ook mogelijk om verzuim gesprekken te oefenen met een trainingsacteur.

Verzuim de baas in 1 jaar
ZAKENWIJZER biedt ook een uitgebreid opleidingstraject aan van een jaar waarin we managers in de praktijk coachen om verantwoordelijkheid te nemen bij verzuim. Na dit traject kun je de rol die de Arbodienst (en HR) hier nu nog in heeft gaan afbouwen. Klik hier voor het opleidingstraject ‘Verzuim de Baas in 1 jaar’. 

Verzuimmanagement

Preventiemedewerker

Opleiding personeelsmanagement

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!