Teambuilding

‘Een team presteert beter als losse eilandjes’

Teambuilding sessies
Een team presteert beter als losse eilandjes. Een effectieve samenwerking is van cruciaal belang voor de kwaliteit van een organisatie. ZAKENWIJZER biedt uiteenlopende (creatieve) teambuilding concepten aan om de samenwerking en het teamgevoel in jouw organisatie te verbeteren. Dit kan zowel intern (op locatie klant) als op een inspirerende externe locatie. Er zijn tal van mogelijkheden! Een teambuilding sessie is altijd maatwerk. Onze specialisten graan graag eens vrijblijvend met je in gesprek om te verkennen wat zij hierin voor je kunnen betekenen. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via 088-5056000 of vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Hieronder vind je een voorbeeld van een teambuilding concept waarmee je al in één middag resultaat boekt.

Opening
Via een ludieke werkvorm maken de deelnemers -op een andere manier dan ze gewend zijn- kennis met om elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

Kwaliteitenspel
We gaan het kwaliteitenspel met elkaar spelen. Deelnemers kunnen zichzelf een aantal kwaliteiten toekennen en de kwaliteiten die ze niet zelf hebben aan hun collega’s toekennen. Deelnemers krijgen inzicht in hun eigen en elkaars kwaliteiten. Door aan elkaar te vertellen waar ze goed en minder goed in zijn, oefenen zij met het geven van feedback en complimenten.

Nabespreking kwaliteitenspel: Evalueren met elkaar. Wie is waar goed in? Hoe zie ik mezelf en hoe zien anderen mij?

Kernkwadranten
Wanneer wordt je kwaliteit je valkuil? Wat is dan je verbeterpunt (valkuil)? En hoe voorkom je dat je daarin doorslaat (allergie)? Medewerkers ontdekken dat elke kwaliteit een valkuil heeft en leren begrijpen hoe dit komt. Nu ze dit van elkaar weten, en herkennen, kunnen ze hier rekening mee houden in de onderlinge samenwerking.

Spiegelkwadranten
Vergelijken van elkaars kernkwadranten. Jouw valkuil is de allergie van iemand anders. Werknemers begrijpen waarom sommige persoonlijkheden niet goed met elkaar ‘door één deur kunnen’ (allergie).

Door te begrijpen hoe dit ontstaat kunnen deelnemers elkaar beter respecteren en concrete afspraken met elkaar maken over hoe zij hier in het vervolg mee om gaan.

Tot slot
Waar moeten we mee stoppen? Wat doen we goed? Wat kunnen we versterken? Wat missen we? En waar moeten we dus mee starten?!

Data & tarieven

Teambuildingsessies zijn altijd maatwerk.

Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en/of een offerte op maat via 088-5056000 of mail ons via groei@zakenwijzer.nl.

Contact

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact met ons opnemen door te bellen naar: 088 505 6000 of te e-mailen naar groei@zakenwijzer.nl.