MVO

Zakenwijzer vindt het belangrijk om van betekenis te zijn voor de samenleving. Wij geloven dat juist ondernemers in staat zijn om met hun talenten en middelen de wereld van (kwetsbare) mensen een stukje mooier te maken. Het was al jaren onze droom om deze MVO-visie concreet handen en voeten te geven. In 2015 hebben we de knoop doorgehakt en is er een fulltime medewerker in dienst genomen met als door om deze visie echt uit te bouwen. En dat is gelukt.

Stichting ANDERS

Zes weken na de start in 2015 werd vanuit Zakenwijzer de zelfstandige stichting ANDERS opgericht. De stichting verbindt heel concreet de hulpvragen van de meest kwetsbare mensen aan lokale ondernemers die hier belangeloos voor in actie komen. Vervolgens geeft ook elke hulpvrager een goede daad door aan iemand anders. Want zoals de slogan van de stichting klinkt; geven maakt rijk.

Sindsdien is het werk, onder leiding van directeur Robert de Heer, gaan groeien. Inmiddels zijn er vier regionale ANDERS stichtingen (Drechtsteden, Rotterdam, Eindhoven, Amstelland), een landelijk kantoor. Het is de ambitie om elk jaar meerdere nieuwe ANDERS stichtingen op te richten met lokale impact als gevolg. In totaal doen er meer dan 500 ondernemers mee in de netwerken die jaarlijks zeker 700 hulpvragen behandelen. Een beweging van geven waar Zakenwijzer met trots oprichter en ondersteuner van is.

Ben jij ondernemer en wil je ook door de inzet van jouw eigen product, dienst of talent het verschil maken voor de meest kwetsbare mensen? Word partner!