Gezondheid

Met een goede gezondheid kun je lang en met plezier werken tot op hoge leeftijd. Maar andersom is natuurlijk ook waar. Werken is juist heel goed voor je gezondheid. Gezondheid op de werkvloer en daarbuiten is daarom een zaak van de werknemer maar ook van jou als werkgever. Gezondheidsmanagement en succes hebben dus een relatie met elkaar. Gezonde werknemers verzuimen minder, presteren beter en hebben plezier in hun werk. Werknemers die plezier in hun werk hebben creëren aanstekelijke energie waardoor het leuk is om met hen samen te werken.

Die manier van samenwerking is niet alleen zichtbaar en merkbaar in de organisatie, maar ook klanten ervaren deze positieve drive. Werkgevers die deze visie omarmen, ervaren dat gezondheidsmanagement geen kostenpost, maar juist een verdienmodel is. Elke geïnvesteerde euro in gezondheidsmanagement is de beste denkbare investering die zichzelf met winst uitbetaalt.

ZAKENWIJZER biedt een compleet dienstenpakket aan op het gebied van gezondheidsmanagement. Zo kunnen we je helpen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, preventiebeleid, (medische) keuringen, gezondheidsworkshops en beschikken we over gespecialiseerde burn-out coaches.

Burn-out

In een snel veranderende wereld loopt de werkdruk flink op. Burn-out en stressklachten komen dan ook steeds vaker voor. De oplopende ziekteverzuim cijfers rondom burn-out gerelateerde klachten komen als een tsunami op ons af. Niets doen en negeren is geen optie. Stijgende cijfers wijzen op gebrek aan preventie. Trek op tijd aan de bel en neem contact met ons op voor een effectief preventiebeleid. Via deze pagina vind je meer informatie over onze diensten op het gebied van werkstress.

Psychisch VS Medisch

Gezondheidsproblemen zijn in veruit de meeste gevallen niet uitsluitend medisch gerelateerd. Integendeel. Psychische klachten zijn een grote bedreiging in onze 21e eeuw. Als je problemen van psychische aard daadwerkelijk en duurzaam wilt oplossen is kijken naar werk én privéomstandigheden een harde voorwaarde. Wegkijken is geen optie meer nu psychisch verzuim inmiddels de grootste verzuimveroorzaker aan het worden is. Een snelle inzet van een psycholoog kan helpen om inzicht te krijgen of er sprake is van psychisch verzuim en wat de onderliggende oorzaak is. Ook overgewicht geeft niet alleen vroeg of laat medische klachten, maar is ook een belangrijke veroorzaker van psychische klachten. De inzet van een diëtist en gezondheidscoach creëert een situatie waarin de werknemer een kans krijgt dit gevecht tegen de kilo’s te winnen.

Financiële problemen, huiselijk geweld, privé zorgen van welke aard ook. Of pesten op het werk, seksuele intimidatie, depressies zorgen ervoor dat de werknemer onmogelijk effectief kan presteren of plezier heeft in zijn werk. Een vertrouwenspersoon kan in een vertrouwelijk gesprek al snel boven tafel krijgen wat er aan de hand is en snel eerste stappen zetten op weg naar het wegnemen ervan. ZAKENWIJZER beschikt over een groot netwerk van al deze specialisten. Het is onze passie om psychisch verzuim de ‘kop in te drukken’ en te voorkomen.

Groei in Management en Leidinggeven

Leiderschap van een andere soort

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!