Duurzame Inzetbaarheid
Hard werken en dit werk volhouden tot je 67e is niet vanzelfsprekend. Sterker nog, de kans dat slechts 1 op de 2 mensen zijn pensioen haalt (klachtenvrij en vitaal) is reëel. Wat betekent dit voor werkgevers? Hoe vitaal zijn jouw werknemers? En hoe kun je er als werkgever voor zorgen dat jouw werknemers betrokken, bevlogen en vitaal blijven?
Hoge urgentie!
Duurzame inzetbaarheid moet op de agenda! Niet alleen voor de werknemer zelf, maar zeker ook voor werkgevers. Consequenties door de modernisering ziektewet, oplopende verzuimcijfers, uitval door stress, werknemers die langer door moeten werken, vergrijzing en generatiemanagement. Allemaal onderwerpen met grote consequenties waar op geanticipeerd moet worden.
Periodiek Medisch Onderzoek
Een Periodiek Medisch onderzoek (PMO) kan vaak een mooie start zijn voor een gezondheidsbeleid. Maar ook vitaliteitsgesprekken kunnen een mooi vertrekpunt zijn. Gezondheidsmanagement of beleid rondom duurzame inzetbaarheid heeft in vele onderzoeken aangetoond dat iedere euro investeringskosten zeker 2,5 euro oplevert. Over Return On Investment gesproken!
Wat biedt ZAKENWIJZER?
- Diverse gezondheidsworkshops
- Voorlichting voor zowel management als personeel
- Herziening van het verzuimprotocol
- Invoering van vitaliteitsgesprekken
- Vormgeven van demotiebeleid
- Organiseren gezondheidsweken
- Preventieve (burn-out) coaching
- Herformulering van HR-beleid
- Werkplekonderzoek door ergonoom
- Fruit op de werkplek
- Stoppen met roken cursussen
- Cultuurverandertrajecten
Er zijn veel mogelijkheden die zeer effectief zijn! We delen graag onze ervaring met je in een persoonlijk gesprek.
Meer informatie
Wil je meer weten over onze diensten? Lees onze blogs!