Linkbuilding SEO

Linkbuilding

Zoals wij al vaker hebben benoemd is linkbuilding één van de cruciale factoren om impact te maken met jouw SEO-inspanningen. Met het consequent investeren in ‘backlinks’ zorg je ervoor dat jouw website/domein meer waarde krijgt. Wanneer jij backlinks ontvangt van andere waardevolle domeinen zal Google jouw website op hogere waarde schatten. Dit zal uiteindelijk positieve invloed hebben op de posities van zoektermen. Belangrijk… aangezien jij graag gevonden wilt worden vanuit zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

In de basis is linkbuilding dus het verkrijgen van backlinks van derde websites die verwijzen naar jouw website. Des te meer relevante websites er naar jouw eigen website verwijzen, des te meer vertrouwen een zoekmachine zoals o.a. Google heeft in het feit dat jouw website een autoriteit is rondom een bepaald onderwerp.

Linkbuilding uitbesteden

Wil je het aantal backlinks van jouw website vergroten? Maak gebruik van onze linkbuilding dienst en neem contact met ons op!

Direct contact opnemen

Linkbuilding tips

  • Beoordeel goed de kwaliteit en de autoriteit van de pagina waar het linkje op staat
  • Zorg dat de backlink afkomstig is van een pagina met hetzelfde onderwerp
  • Laat de backlink afkomstig zijn van websites met kwalitatieve content, niet van een website die gemaakt is om linkjes te strooien
  • Zorg voor een natuurlijk patroon in het totale linkprofiel van jouw website
  • Zorg voor een rechtstreekse link. Niet via een re-direct.
  • Laat de link uitkomen op een bestaande en werkende pagina. Een 404 pagina wordt afgestraft.
  • Laat het aantal linkjes naar uw website niet te snel groeien
SEO race

Wanneer maak jij jouw SEO-sprint?

Je zal het ons vaker horen zeggen… SEO is te vergelijken met een race. Met de juiste inspanningen kun je voor meer organisch verkeer op jouw website zorgen. Dit organische verkeer leidt over het algemeen tot meer conversie dan advertenties of verkeer afkomstig uit refferals als social media. Daarbij heeft het alles te maken met het feit dat mensen bewust op zoek zijn naar een bepaalde dienst of product. Dagelijks ervaren wij dat hogere posities binnen Google daadwerkelijk resultaat opleveren. Denk hierbij aan zowel meer websiteverkeer als meer conversies.

Door de toenemende vereisten (waaronder een natuurlijk linkbuilding patroon) voor een goede website/webpagina word je als bedrijf als het ware gedwongen om serieus werk te verrichten op het gebied van SEO. Als je dat niet doet zal je achterblijven met zoekwoordposities waarop jij graag gevonden wilt worden. Dit kan jouw bedrijf omzet kosten. Wanneer maak jij jouw SEO-sprint?

SEO in 2023

Dat online vindbaar worden en vooral blijven niet meer iets is dat je ‘er even bij doet’ is in het afgelopen jaar opnieuw duidelijk geworden. Bedrijven zijn, als gevolg van meerdere Google updates, hun goede posities verloren en weten zich online niet meer te onderscheiden. Dit vraagt om verandering en begint bij een goede voorbereiding…

Hoe zit het met de online zichtbaarheid van jouw site?

Het is geen geheim dat het steeds belangrijker wordt voor bedrijven om een effectieve online zichtbaarheid te hebben. Je website is meer dan alleen een digitaal visitekaartje – het is een kans om potentiële klanten te bereiken en je product of dienst te verkopen. Dus, hoe zit het met de online zichtbaarheid van jouw site?…

Alles wat je moet weten over de nieuwe Google update

De zoekmachine Google komt iedere maand weer met verbeteringen aan hun search console en in de maand augustus was dat niet anders. Sterker nog: de Google ‘’Helpful content’’ update is een van de grotere aanpassingen van dit jaar. In deze blog vertellen we jou hier meer over! Content gericht op mensen, niet op zoekmachines Het…

Veelgestelde vragen

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links van derde websites die verwijzen naar jouw website. Des te meer relevante websites er naar jouw eigen website verwijzen, des te meer vertrouwen een zoekmachine zoals o.a. Google heeft in het feit dat jouw website een autoriteit is rondom een bepaald onderwerp.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!