Management opleiding – Groei in Management & Leidinggeven

Bijna iedere organisatie heeft een management team. Zij hebben dan ook meestal de ‘leiding’ en verantwoordelijkheid over een groep medewerkers. Het is belangrijk dat de manager kennis van zaken heeft. Maar het allerbelangrijkste is om eerst naar jezelf te kijken. Pas als je leiding kunt geven aan jezelf ben je in staat om anderen te leiden.

Deze management opleiding bestaat uit 5 modules en verdeeld over 10 dagdelen. Elke module richten we ons op een andere thema in persoonlijke ontwikkeling voor managers. De onderwerpen die behandeld worden kun je de volgende dag ook direct toepassen in de praktijk.

Management training: Voor welke doelgroep?

De management opleiding is bedoeld voor managers en leidinggevenden die zich willen ontwikkelen in hun functie. Of voor medewerkers die deze functie willen aannemen. Wil jij graag groeien in kennis en vaardigheden omtrent dit onderwerp? Dan is deze opleiding een goede basis!

Ben je op zoek naar een training voormannen of supervisors? Bekijk dan de training leidinggeven in de praktijk.

management opleiding

Inhoud management opleiding

Deze opleiding bestaat uit 5 thema’s (modules). Iedere module bestaat uit 2 dagdelen. Het is mogelijk om iedere module te starten aan deze jaaropleiding. Meer informatie over de startmomenten vind je op deze pagina.

De inhoud van de opleiding bestaat uit:

 1. Persoonlijk leiderschap
  In deze module richten we ons volledig op de persoonlijke kant van leiderschap. We beginnen dus bij de leider zelf. De belangrijkste vragen die hier aan bod komen zijn: Wie ben ik als leider? En welke leider wil ik zijn?
 2. Situationeel leidinggeven
  Iedere situatie vraagt om een aparte manier van handelen. Hoe geef ik leiding aan een ervaren teamlid en bijvoorbeeld een junior? Dat is wat we behandelen in deze module.
 3. Personeelsgesprekken
  Het voeren van gesprekken met je personeel kan lastig zijn, vooral als het een ‘slecht nieuws’ gesprek is. In deze module richten we ons op alle soorten gesprekken.
 4. Timemanagement
  Hoe deel ik mijn tijd zo in dat ik effectief en efficiënt kan blijven werken?
 5. Verandermanagement
  Waarom is veranderen zo belangrijk? In deze module richten we ons op de veranderingen binnen en buiten de organisatie.

 

Deze training vindt plaats in Ridderkerk: Omgeving Dordrecht, Drechtsteden en Rotterdam.

Zelfontwikkeling: zo pak je dat het beste aan

Dat de wereld niet stil staat is een feit. We bevinden ons in een sneltrein van veranderingen. Politieke, technologische en educatieve ontwikkelingen zijn slechts een paar voorbeelden van de veranderingen die we elke dag weer zien. Hoewel mensen hoger opgeleid zijn dan ooit, bereid ons huidige onderwijssysteem mensen bij lange na niet voor op de…

De 7 gewoonten en principes voor succes en effectiviteit

In 1989 veranderde Stephen Covey de wereld van zelfverbetering voor altijd toen hij zijn boek The 7 Habits of Highly Effective People publiceerde. Dit boek werd al snel een internationale bestseller en een go-to-resource voor iedereen die zichzelf wilde verbeteren. Van topmanagers tot studenten, Covey’s boek was hét boek om te lezen.  Meer dan 30 jaar later is The 7 Habits of…

Wat doe jij eigenlijk als je niet werkt?

Hoe besteed jij je tijd na het verlaten van het kantoor? Voor veel mensen worden de uren buiten kantooruren besteed aan tv-kijken, social media checken, borrelen, videogames spelen, enzovoort. Succes in het werk willen we allemaal wel. Want dat betekent dat je tot je recht komt, werkt in balans en met plezier. Maar succes ontstaat…

Relevante trainingen

Groei in Management en Leidinggeven

Verandermanagement

Vragen?

Voor meer informatie over training of coaching kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!