Management opleiding – Groei in Management & Leidinggeven

Bijna iedere organisatie heeft een management team. Zij hebben dan ook meestal de ‘leiding’ en verantwoordelijkheid over een groep medewerkers. Het is belangrijk dat de manager kennis van zaken heeft. Maar het allerbelangrijkste is om eerst naar jezelf te kijken. Pas als je leiding kunt geven aan jezelf ben je in staat om anderen te leiden.

Deze management opleiding bestaat uit 5 modules en verdeeld over 10 dagdelen. Elke module richten we ons op een andere thema in persoonlijke ontwikkeling voor managers. De onderwerpen die behandeld worden kun je de volgende dag ook direct toepassen in de praktijk.

Management training: Voor welke doelgroep?

De management opleiding is bedoeld voor managers en leidinggevenden die zich willen ontwikkelen in hun functie. Of voor medewerkers die deze functie willen aannemen. Wil jij graag groeien in kennis en vaardigheden omtrent dit onderwerp? Dan is deze opleiding een goede basis!

Ben je op zoek naar een training voormannen of supervisors? Bekijk dan de training leidinggeven in de praktijk.

management opleiding

Inhoud management opleiding

Deze opleiding bestaat uit 5 thema’s (modules). Iedere module bestaat uit 2 dagdelen. Het is mogelijk om iedere module te starten aan deze jaaropleiding. Meer informatie over de startmomenten vind je op deze pagina.

De inhoud van de opleiding bestaat uit:

 1. Persoonlijk leiderschap
  In deze module richten we ons volledig op de persoonlijke kant van leiderschap. We beginnen dus bij de leider zelf. De belangrijkste vragen die hier aan bod komen zijn: Wie ben ik als leider? En welke leider wil ik zijn?
 2. Situationeel leidinggeven
  Iedere situatie vraagt om een aparte manier van handelen. Hoe geef ik leiding aan een ervaren teamlid en bijvoorbeeld een junior? Dat is wat we behandelen in deze module.
 3. Personeelsgesprekken
  Het voeren van gesprekken met je personeel kan lastig zijn, vooral als het een ‘slecht nieuws’ gesprek is. In deze module richten we ons op alle soorten gesprekken.
 4. Timemanagement
  Hoe deel ik mijn tijd zo in dat ik effectief en efficiënt kan blijven werken?
 5. Verandermanagement
  Waarom is veranderen zo belangrijk? In deze module richten we ons op de veranderingen binnen en buiten de organisatie.

 

Deze training vindt plaats in Ridderkerk: Omgeving Dordrecht, Drechtsteden en Rotterdam.

Waarom het gedrag van andere mensen echt niet jouw probleem is

Wat hebben we toch nog vaak last van het gedrag van anderen. Het kruipt als het ware bij ons binnen. Maar waarom staan we dat toe? We hebben er niet alleen last van, maar als we niet oppassen heeft het ook nog negatieve invloed op ons eigen gedrag. In dit blog leer je hoe dit…

Psychologische voordelen van minder controle hebben

Dit blog laat zien waarom je moet stoppen met het in controle willen blijven in je leven. Veel controlerende personen lopen rond met een gevoel van angst en een doorgeschoten verantwoordelijkheid. Onzekerheid kan je hele leven gaan beheersen en kan jouw leven veel moeilijker voor je maken dan echt nodig is. Want juist het loslaten…

10 tips voor het managen van werknemers op afstand

Thuiswerken als gevolg van COVID-19 –  en/of omdat we voordelen zien in hybride werken – is een hele uitdaging voor het management en de HR afdeling. In een tijd waarin veel bedrijven voor het eerst werken op afstand implementeren, vinden veel werkgevers en managers het moeilijk om zich aan te passen aan telewerken als nieuwe…

Relevante trainingen

Groei in Management en Leidinggeven

Verandermanagement

Vragen?

Voor meer informatie over training of coaching kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!