Nieuwe website

Nieuwe website

Overweeg jij om over te stappen op een nieuwe website? Of ben je net begonnen en weet je niet waar je moet beginnen? Zakenwijzer helpt jou hier graag bij! Met onze kennis en ervaring in zowel websitebouw als online marketing zorgen wij ervoor dat jij het maximale (online) rendement behaalt met de website als visitekaartje van jouw bedrijf.

Goede performance

Bij een website komt meer kijken dan alleen het design. Om optimaal te presteren met een website is het van belang dat de website een goede performance heeft op een bepaald aantal aspecten. Deze aspecten zitten onder de motorkap van jouw website. Vergelijk het met een auto: Het kan er mooi uitzien, maar motorisch ellende veroorzaken. Zorg er dus voor dat deze zaken op orde zijn!

Een snelle website voor een beter SEO resultaat

Het komt vaak voor dat het laden van een website bijzonder lang duurt. Dit zorgt voor frustratie bij de website bezoekers die vervolgens besluiten om weg te klikken (bouncen). Het is een feit dat webbezoekers ongeduldig zijn en snel wegklikken als de laadtijd van een website langer is dan gemiddeld. Zoekmachines zijn zich hier ook van bewust: Hoe lager de bouncerate, hoe beter.

De algehele gebruikservaring staat voorop. Zoals hierboven benoemd geldt dit ook voor de zoekmachines. Snelle en gebruiksvriendelijke websites zullen om die reden beter scoren binnen zoekresultaten. Zorg ervoor dat jouw website hieraan voldoet.

Wanneer jouw website langzaam is en het lang duurt voordat pagina’s laden zorgt dit ervoor dat er naast lage posities ook minder pagina’s kunnen crawlen binnen het zogenoemde crawlbudget. Dit houdt concreet in dat er minder pagina’s geïndexeerd kunnen worden. Iedere website heeft een bepaald crawlbudget binnen Google. Snelheid heeft hier een grote invloed op. Op het moment dat jouw website erg langzaam is heeft Google meer tijd nodig om al jouw pagina’s te lezen. Om die reden kan het langer duren voordat pagina’s geïndexeerd zijn.

Om terug te komen op de algehele gebruikerservaring: Vanzelfsprekend is de snelheid van je website ook belangrijk voor de gebruiker. Des te sneller jouw website is, des te beter de user experience.

Website laten maken

Wil jij een professionele en gebruiksvriendelijke website laten maken? Onze experts helpen jou hier graag bij!
Direct contact opnemen

Google Core Update

Binnen Google vinden er regelmatig updates plaats. De Google Core Update is daar één van. De Core Web Vitals update heeft alles te maken met de gebruiksvriendelijkheid van de website (user experience). De Core Web Vitals zijn statistieken die Google gebruikt om te beoordelen of een website wel of niet wordt weergegeven bij zoekresultaten van de zoekmachine. De gebruiksvriendelijkheid meet Google aan de hand van drie aspecten waarvan snelheid er één is.

Google heeft nooit van trage websites gehouden en daarom is dit met de nieuwe update nóg belangrijker geworden. Met deze update wordt gemeten hoe lang het duurt tot de belangrijkste inhoud van de website is geladen. Dit wordt ook wel de ‘Largest Contentful Paint’ genoemd. Aangeraden wordt dat deze voor zowel desktop als mobiel niet hoger mogen zijn dan 2,5 seconden.

website maken

Hoe Zakenwijzer jou hierbij kan helpen

Zakenwijzer is gespecialiseerd in het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van WordPress websites. Daarnaast hebben wij veel ervaring met andere platforms als Magento, Shopify of maatwerk websites. Dagelijks voeren wij hierop verschillende werkzaamheden uit voor onze klanten.

Daarnaast zijn wij u graag van dienst bij het designen, bouwen en hosten van een nieuwe website. Kom in contact met ons om direct de mogelijkheden te bespreken!

Alles wat je moet weten over de nieuwe Google update

De zoekmachine Google komt iedere maand weer met verbeteringen aan hun search console en in de maand augustus was dat niet anders. Sterker nog: de Google ‘’Helpful content’’ update is een van de grotere aanpassingen van dit jaar. In deze blog vertellen we jou hier meer over! Content gericht op mensen, niet op zoekmachines Het…

Content is waardevol

Iedereen die een marketeer in dienst heeft kent het woordje ‘content’. Binnen de organisatie worden ze gevraagd relevante en waardevolle informatie te delen, mee te denken over actuele onderwerpen etc. etc. Maar waarom is deze ‘’content’’ zo belangrijk? Lezen mensen überhaupt nog teksten die op websites staan? Wij vertellen je er graag meer over! Waarom…

Is een mooie website laten bouwen goed genoeg?

Veel mensen denken dat het laten bouwen van een website en online marketing hetzelfde is. Het doel is voor jou misschien hetzelfde, je wilt gevonden worden met een ‘mooie website’. Maar ik kan je vertellen dat hier een groot verschil in zit. Een mooie website hoeft niet altijd SEO technisch goed te zijn, maar een…

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!