Verandermanagement

Verandermanagement is de belangrijkste uitdaging voor bedrijven in de 21e eeuw! Als wij niet veranderen missen we de aansluiting op een razend snel veranderende wereld. De houdbaarheidsdatum van businessmodellen wordt steeds korter. Veranderen is daarom geen keuze meer, maar noodzakelijk voor duurzaam succes. Alles veranderd… nu jij nog! Doe je ook mee?

Veranderen

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat meer dan de helft van alle veranderprocessen in het bedrijfsleven mislukken. Dat zijn confronterende cijfers! Veranderen is lastig omdat het voornamelijk te maken heeft met gedrag. Als de mensen niet veranderen verandert er niets. Mensen zijn de organisatie! Om succesvol te zijn in veranderen moeten we eerst anders leren denken, voor we anders gaan doen. Daarnaast is veranderen ook een werkwoord. Je moet het ook gewoon doen, gaan experimenteren en fouten durven maken. Succesvol een verandering realiseren komt je dus niet aanwaaien. Het is hard werken. Het veranderen van je organisatie doe je er niet een beetje bij. Er bestaat ook geen ‘quick fix route’. Verandermanagement is een vak apart! ZAKENWIJZER beschikt over dé kennis en ervaring om een verandertraject succesvol te laten slagen. Het is onze passie en missie om mensen en organisaties op hun bestemming te brengen. Lees meer.

Reorganisatie

Soms hebben organisaties geen keus en moeten ze reorganiseren. Maar hoe doe je dat? Hoe reorganiseer jij je bedrijf zo dat alles en iedereen hier in mee gaat? Reorganisaties zonder draagvlak zijn gedoemd te mislukken. Mensen laten zich niet veranderen als zij dat niet zelf willen. Maar hoe krijg je dan draagvlak voor de noodzakelijke reorganisatie binnen je bedrijf? Een organisatiecoach helpt je om reorganisaties succesvol vorm te geven en mensen ‘mee te krijgen’ in een verandering door middel van teamcoaching. Een échte reorganisatie draait niet alleen om strategie, structuur, processen en systemen. Cruciaal is het veranderen van gedrag! Teamcoaching is hierin een belangrijk en effectief instrument. Organisatiecoaches betrekken alle medewerkers en teams in een veranderproces zodat zij uiteindelijk zelf de dragers van deze reorganisatie worden. Reorganiseren doe je samen! Maar wat als sommige medewerkers hierin niet mee willen? Durf afscheid te nemen van medewerkers die niet willen. Medewerkers die echt niet willen gaan niet veranderen.

HR adviseur

Uiteindelijk draait het in het elke organisatie om mensen. Mensen maken het verschil! Dat HRM alleen een sociale en mensgerichte functie heeft is een achterhaald idee. De HR adviseur is medeverantwoordelijk voor het bedrijfsresultaat. Het is een belangrijke managementfunctie binnen een organisatie die een onmisbare bijdrage levert aan het behalen van bedrijfsdoelen. Alle administratieve handelingen van HR worden steeds meer geautomatiseerd. HRM is een complexe rol met een grote verantwoordelijkheid in een vakgebied dat dagelijks verandert en waarbij complexe wetgeving om de hoek komt kijken. Daarom wordt een professionele HR adviseur steeds belangrijker! Lees meer.

Tot slot
Verandertrajecten en reorganisaties raken alle bedrijfsonderdelen. Daarom vraagt veranderen en reorganiseren kennis en ervaring. ZAKENWIJZER is dé partner in verandermanagement op alle organisatieonderdelen naast de eigen corebusiness. Laten we samen doen waar we het beste in zijn. Jij de corebusiness waar je alles van weet en de beste in bent. Wij de andere organisatieonderdelen, om samen aan een succesvolle en winstgevende organisatie te bouwen. Lees meer.

Meer informatie
Wil jij ook succesvol een verandering realiseren? Bel ons voor een oriënterend gesprek via 088 – 505 6000.

Vraag gratis informatie aan
Vraag gratis informatie aan
Meer weten over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie.

Naam *

Bedrijfsnaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer

Opmerkingen

X