Webdesign

Als we in gesprek zijn met onze opdrachtgevers over online marketing krijgen we geregeld de vraag; kunnen jullie ons ook helpen met onze webdesign? Nou, zeker wel! Sowieso is online marketing pas effectief als de website hierop is afgestemd. En het eerlijke verhaal is dat vaak de website, hoe mooi ook gemaakt, gewoon allerlei gebreken kent. Je ziet dat niet zo op het eerste gezicht. Maar ga je met kennis van online marketing onder de ‘motorkap’ van de website kijken is dat vaak schrikken. Kortom; een hele mooie glimmende wagen…. maar vaak met een haperende motor. Of zelfs helemaal geen!

Webdesign

De wereld onder de ‘motorkap’ van jouw website

Als een website alleen maar een mooie presentatie is, kijken we eigenlijk naar een fantastische mooie en glimmende auto. Prachtig natuurlijk. Zeker als de uitstraling iets vertelt over de organisatie, waar deze voor staat en wat ze kan. Maar onder de motorkap is soms geen ‘online marketingmotor’ te vinden. Of hij hapert en stottert zo erg dat ermee rijden eigenlijk geen doen is. Nu een website presentatie vooral een effectief online verkoopinstrument aan het worden is, moet alles onder motorkap op orde zijn. Sterker nog; effectieve online marketing gaat voor 80% over dat wat er gebeurt onder de motorkap van jouw website.

Belangrijke parameters daarbij zijn:

  • Health Score geeft een goed inzicht hoe het is gesteld met de ‘achterkant’ van je site. Draait alles onder de motorkap nog naar behoren? Vaak is dit niet het geval. Bij een auto zou je allang naar de garage zijn gereden.
  • Ahrefs Rank is de plek op de wereldranglijst. Alles boven de 20 miljoen in Nederland is niet goed en vraagt aandacht om dit significant te veranderen.
  • Domein Rating. Oftewel hoe goed is je domein? Je wilt zeker naar de 50. Zit je daar onder dan moet hier eerst wat aan gebeuren.
  • Links hebben naar je website. Liefst duizenden. Om dit te bereiken moeten we met Linkbuilding aan het werk.
  • Verwijzende Domeinen. Dit zijn het aantal domeinen waar al deze bovenstaande links vandaan komen.
  • Organische Zoektermen: op hoeveel woorden wordt jouw organisatie gevonden? Vaak gebruiken we woorden die binnen je bedrijf gebruikelijk zijn, maar waar jouw potentiële klanten nooit op zullen zoeken.
  • Organisch verkeer: hoeveel organische bezoekers komen er per maand binnen? Wil je effectief zijn in online marketing, dan zul je toch echt eerst bezoekers moeten trekken.
  • Waarde van het websiteverkeer. Naast de waarde van organisaties in termen van omzet en winst, ontstaat er een nieuwe waarde: de verkeerswaarde van jouw website die in geld is uit te drukken. We zullen steeds meer gaan zien dat om de waarde van een organisatie te bepalen, deze verkeerswaarde een dominante plaats gaat innemen.

Webdesign vanaf de tekentafel

Natuurlijk bouwen we met veel plezier een geheel nieuwe en passende website voor jou. Voordeel is dat we dit direct vanaf de start gereed en geschikt maken voor online Marketing. Het internet is niet meer weg te denken in het zakelijke verkeer.  Een professioneel en effectief eigen online platform is cruciaal voor elke zichzelf respecterende onderneming. Dit vraagt kennis van zaken en expertise. De eindeloos vele kennisaspecten maken echt het verschil. Een slechte of op z’n best middelmatige website versus een verkoop stimulerende en lead wervende website of webshop.

Intakegesprek als basis.

Als we niets begrijpen van jouw vakgebied, jouw doelgroepen en bedrijfsdoelen is het gewoon niet verantwoord om aan de slag te gaan. Op zijn best maken we dan een mooie website, maar kan deze niet ingezet worden als een omzet en winst genererend bedrijfsinstrument. Het is dan niet veel meer dan een hele dure en kostbare digitale brochure. We willen jou daarom graag eerst ‘begrijpen’ voor we aan de slag gaan. Pas dan zijn we in staat die website te ontwerpen die aantoonbaar een structurele bijdrage zal leveren aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Een website die in staat is om effectief en functioneel ingezet te worden als Online Marketing instrument. Met minder mag je als ondernemer in deze tijd geen genoegen nemen.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!