Managementrollen

“Je raakt makkelijk verslaafd aan je ‘comfort zone’. Maar op termijn is dat een langzame dood. Als we niet groeien zijn we stervende.” Robert Quinn 

Volgens Quinn moet een goede manager in staat zijn om alle verschillende managementrollen te combineren. Deze combinatie moet hij dan ook kunnen toepassen in verschillende interne en externe omstandigheden van de organisatie. Hoe beter een manager de rollen en het situationeel wisselen ertussen beheerst, des te effectiever zal de manager binnen de organisatie opereren. Deze test geeft dus vooral inzicht in de verschillende managementrollen en vaardigheden van de kandidaat of medewerker.

De bijbehorende theorieën zijn afkomstig van Quinn, McGrath, Faermann en Thompson. Deze theorieën geven namelijk samen inzicht in acht verschillende (soms tegengestelde) rollen die een manager zou moeten vervullen om effectief leiding te kunnen geven. Het resultaat van de test laat daarom ook zien in hoeverre de kandidaat zichzelf herkent in deze verschillende managementrollen. De rollen zijn onderverdeeld in drie competenties of vaardigheden.

De inhoud van het uiteindelijke rapport bevat dus:

  1. Resultaat
  2. Competenties bij managementrollen
  3. Omschrijving management rollen
  4. Voorkeur – belang

Deze test kan goed gebruikt worden om managementeffectiviteit te vergroten door kwaliteiten goed in te zetten. Ook is het een handige test om medewerkers en/of kandidaten zichzelf verder te laten ontwikkelen.

Vragen?

Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen of te e-mailen.

Vraag gratis informatie aan

Volg ZAKENWIJZER op LinkedIn en blijf op de hoogte!