7 tips voor een gezonde werkplek

ArbodienstWerkplek

Wie heeft er geen last van zijn rug, schouders of nek na een lange dag op kantoor (of thuiswerken)? En wat doe je nu precies om die klachten op te lossen? Zou je ze niet beter kunnen voorkomen? 

Gezonde werkplek

Of we nu thuiswerken of op kantoor, gezond werken is belangrijk. Op kantoor wordt je werkplek meestal al afgestemd op jou. Denk hierbij aan het hoger of lager instellen van je bureau of het aanschaffen van ergonomische kantoormiddelen. Zo zijn er bedrijven die een werkplekscan laten uitvoeren door een ergonoom. Hij of zij komt dan langs om de werkplekken te onderzoeken en eventuele veranderingen aan te brengen. Maar nu we door het coronavirus steeds meer thuis werken, moeten we dit thuis ook aanhouden.

Hoe zorg je ervoor dat je (thuis)-werkplek gezond is?

Wij hebben onze Ergonoom een paar tips gevraagd om je werkplek zo gezond mogelijk in te richten:

Tip 1: Zorg voor voldoende werkruimte op je werkblad!

Tip 2: Zorg bij het werken met je laptop voor een los toetsenbord en een losse muis. 

Tip 3: Behalve als je een varifocus bril draagt met onder in het glas een leesgedeelte; verhoog met behulp van bijvoorbeeld een stapel boeken je laptop zodanig dat grofweg de bovenste tekstregel van je document op ooghoogte leesbaar is. 

Tip 4: Let erop dat je beide onderarmen op de armleuningen van je bureaustoel kunnen rusten. Of als dat niet goed gaat, dat je beide onderarmen op het werkblad kunnen rusten. 

Tip 5: Het toetsenbord ligt bij je ondersteunde onderarmen ter hoogte van je handen, zodat je bij het typen de armondersteuning behoudt. 

Tip 6: De muis ligt bij je ondersteunde onderarm ter hoogte van je hand, zodat je bij het muizen de armondersteuning behoudt. 

Tip 7: Gebruik een stoel waarin je lichaam zich kan ontspannen en goed wordt ondersteund. Langdurig rechtop zitten zonder rugondersteuning blijkt voor de meeste beeldschermwerkers niet realistisch, met als gevolg een gebogen onderrug die rugpijn kan veroorzaken. 

Gezondheidsmanagement is een onderwerp dat steeds vaker op de agenda staat bij werkgevers. ZAKENWIJZER denkt graag met je mee om gezondheidsmanagement te stimuleren en de vitaliteit van werknemers te vergroten! 

Externe kantoorruimte

Wil jij tijdelijk of eenmalig een kantoorruimte huren? Voor bijvoorbeeld: trainingen, gesprekken, vergaderingen of een werkplek? Kijk dan op deze pagina, wij bieden de mogelijkheid om tijdelijke kantoorruimtes te huren. Deze ruimtes zijn uiteraard ook ergonomisch ingericht.

Week van de RI&E!

Van 21 september t/m 25 september 2020 is het de week van de RI&E! In deze week besteden veel organisaties extra aandacht aan gezond en veilig werken. Lees hier meer..

Meer weten?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatieve en inspirerende e-mails!

New call-to-action

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.