Waarom de grootste denkers lange wandelingen maken

Arbodienstnatuur wandeling bos

Lopen klinkt eenvoudig genoeg, maar de voordelen zijn ongelooflijk. Ontdek in dit blog waarom je er meteen een gewoonte van moet maken om te lopen.

Wandelen is niet perse sexy. Het is inmiddels wel de nieuwe trend maar de mest van ons zien het niet als een productiviteits- boost. Maar dat is wandelen nou juist wel. Het is waarschijnlijk een van de gunstigste gewoonten die je aan je levens- routine kunt toevoegen. Vele anderen zijn je al voorgegaan. Enkele van de grootste geesten en denkers door de geschiedenis heen waren berucht om het maken van wandelingen. Van Steve Jobs tot Charles Darwin, wandelen was een onderdeel van hun routine en dit is waarom.

1. Wandelen maakt je creatiever

Als je ooit een wandeling hebt gemaakt, kan het een surrealistische ervaring zijn in termen van hoe je geest begint te denken. De creativiteit begint gewoon te stromen, om de een of andere reden. In feite heeft een studie aan Stanford deze theorie bewezen. Ze ontdekten dat wandelen je creatieve output met ongeveer 60% kan verhogen, niet alleen op dit moment, maar zelfs een paar uur daarna.

Bovendien voelde bijna 81% van de mensen zich creatiever tijdens het lopen. Dus de volgende keer dat je wat creatieve inzichten nodig hebt, zet je benen dan in beweging.

2. Wandelen verbetert je humeur

Robert Thayer, wetenschapper, onderzoeker en auteur stelt: “Slechts 10 minuten wandelen… kan je humeur twee uur lang stimuleren.” Dus als je je niet goed voelt, kan een wandeling een geweldige manier zijn om te veranderen hoe je je voelt. Combineer dat met de voordelen van buiten zijn in de natuur, en je wandeling kan mogelijk de hele kijk op je dag veranderen.

“Schoonheid omringt ons, maar meestal moeten we in een tuin lopen om het te weten.” (bron onbekend)

3. Wandelen stelt je in staat aanwezig te zijn

Ons leven is druk. Te druk. We zijn altijd iets aan het doen. Een wandeling maken kan de perfecte onderbreking zijn van onze normale dag en ons een moment geven om gewoon te ZIJN. Om te herkennen wat er om ons heen gebeurt, om de natuur te waarderen en om even weg te zijn van technologie, mensen, informatie, afleiding en prikkels.

Het is belangrijk om dit soort momenten tijdens je dag te hebben, en een wandeling kan dat doel om te ZIJN dienen.

4. Wandelen helpt je na te denken

Naast het stimuleren van onze creativiteit, helpt wandelen je ook om dingen te begrijpen die je doormaakt in je leven. Van inzichten tot probleemoplossing, wandelen geeft je een moment om bij jezelf en je gedachten te zijn, wat resulteert in het soort helderheid in denken dat we alleen maar zouden willen hebben.

“Op het moment dat mijn benen beginnen te bewegen, beginnen mijn gedachten te stromen.” (Henry David Thoreau)

5. Wandelen is perfect voor communicatie

Walking meetings zijn helemaal een ding. Het is enorm populair geworden dankzij de vele verhalen van Steve Jobs en zijn frequente wandelbijeenkomsten door zijn buurt.

Wat nog belangrijker is, de handeling van lopen en praten verandert de dynamiek van communicatie. Het voelt informeler, we zijn gelukkiger en het is over het algemeen gemakkelijker om in deze modus met iemand anders om te gaan. Simpel gezegd, wandelingen kunnen ook een geweldige plek zijn om productief te zijn.

6. Wandelen is goed voor je gezondheid

We zitten tegenwoordig bijna altijd achter een computer of scherm. Van op kantoor werken tot thuis tv kijken. We zijn minder mobiel geworden. Bovendien is er nieuw onderzoek naar buiten gekomen over de gevaren van te veel zitten: ZITTEN IS HET NIEUWE ROKEN.

Lopen kan de perfecte tegenmaatregel zijn voor al het zitten dat we doen. En dat gaat niet alleen over de enorme gezondheidsvoordelen van wandelen als een vorm van lichaamsbeweging, die ongelooflijk zijn. Wandelen is ook goed voor je welzijn, op meer manieren dan jij je voor kunt stellen.

“Alle echt grote gedachten worden verwekt door te lopen.” (Fredrich Nietzshe)

Wandel jezelf creatief, gezond en mentaal sterker.

Zoals je kunt zien, zijn de voordelen van wandelen talrijk. Het is dus echt een goede gewoonte om te beginnen met je dagelijkse wandelroutine. En die als vast onderdeel in je leven in te bouwen. Probeer het ’s ochtends als een aftrap van de dag die komen gaat. Of maak er een gewoonte van
‘s avonds als je terugkomt van je werk een wandeling te maken. Een korte wandeling van 20 minuten door jouw buurt kan je dag echt positief veranderen. Wandelen? Doen!

Meer weten?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatieve en inspirerende e-mails!

New call-to-action

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.